Fashion look by Eleonora Matković

Menadžerica kojoj casual-poslovna kombinacija savršeno pristaje

0
Menadžerica kojoj casual-poslovna kombinacija savršeno pristaje

Vesna Šćira Knapić menadžerica je u Valamar Rivieri i pravi primjer poslovnog odijevanja, ali onog ležernijeg. Naime, mnoge tvrtke imaju propisan dress code koji nalaže određen poslovni stil odijevanja, međutim sve češće se dopušta i onaj nešto opušteniji, tako da se žene ne moraju potpuno prilagoditi strogom poslovnom stilu, niti izgubiti samu sebe.

Vesna je primjer takovog odijevanja, jer se pobrinula da u poslovno odijevanje unese dašak osobnog stila, te je ujedinila praktičnost, eleganciju i trenutne modne trendove.

Obično ju se može vidjeti u uskim haljinama raznih boja, dužine do koljena ili malo ispod, s odgovarajućim sakoom i naravno cipelama na petu, ne odveć previsokom, kako bi joj bilo udobno budući da uglavnom 10 sati dnevno, a i mnogo putuje.

Vesnine haljine su uske i daju joj dozu seksipila. Kombinacija haljina-sako joj izvrsno stoji jer je visoka i veoma vitka, čemu valja zahvaliti i gotovo svakodnevnom rekreacijskom trčanju. Na to ju je „navukla“ kćerka Ivana, inače mlada atletičarka sa sve više sportskih priznanja. Osim trenirki omiljena sportska kombinacija su joj jeans i obična pamučna majica i na nogama udobne tenisice, koje nosi u slobodno vrijeme.

Outfit je, uz neverbalnu komunikaciju, prva stvar koju će ljudi uočiti i zato se Vesna pobrinula da bude baš ono što želi pokazati. Poslovna žena ugodna oku, ali i samouvjerena menadžerica.

Ne pretjeruje s nakitom, čak štoviše, rijetko ga nosi ili je on diskretan i to u slučajevima kada je dekolte majice ili bluzice malo dublji. Kombinira najviše dvije boje odjevnih komada, pazi da joj pete na budu previsoke i ne nosi prekratke suknje.

Kao poslovna žena je uvijek oprezna i pazi da u odjeći izgleda pristojno i lijepo, te da šminka koju stavlja nikada ne bude pretjerana. Zapravo ona jako malo upotrebljava šminku. Velike okrugle oči čak ne traže sjenilo ni maskaru, tek u nekim iznimnim svečanim prilikama, a lijepo glatko lice ni puder, pa je njezina šminka zapravo samo diskretan ruž i lagano rumenilo.

Za poslovne žene ne znači da su nužna odjeća uska suknja, košulja ili haljina. Današnji trendovi dopuštaju mnoge kombinacije, pa se tako ‘casual-poslovna’ kombinacija smatra pristojnom i lijepom. Vesni jako lijepo stoje i hlače mrkva kroja uz koje najčešće nosi bijele košulje.

Bijela košulja uistinu je jedan od nepobjedivih odjevnih komada. Neovisno o tome radi li se o običnom poslovnom modelu ili varijantama ležernijeg kroja, s njom jednostavno ne možete pogriješiti, pogotovo ako je spojite s idealnim hlačama.

Iznad košulje Vesna voli odjenuti odgovarajući sako, a u svom modnom ormaru ima ih u svim bojama, pa i one s nekim uzorcima.  

Njeguje dugu tamnu kosu, koju tek kada rekreira sveže u repić, što joj također jako lijepo pristaje jer joj otkriva lice, pa bi ponekad i na svoj poslovni look mogla podignuti kosu u pundžu ili repić.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa