Fashion look by Eleonora Matković

Osmijeh je 'najljepši modni dodatak' pa bez njega ne izlazi iz kuće

0
Osmijeh je 'najljepši modni dodatak' pa bez njega ne izlazi iz kuće

Anamaria Mofardin iz Rovinja, magistra je komunikologije, novinarka, voditeljica i urednica na Rovinj FM-u i portalu IstraIN. Voli putovati i fotografirati, a upoznala sam je na jednom putovanju, kada su na poziv Valtera Flega istarski novinari bili u posjeti Europskom parlamentu u Briselu.

Veoma je pozitivna i draga osoba pa je na njenom licu uvijek široki osmijeh, a krase ga i velike lijepe oči. Za osobe s takvim očima kaže se da su znatiželjne, vrlo kreativne i maštovite, da ne vole dosadu, te da su izuzetno su osjetljive. Mislim da je Anamaria upravo takva.

Kolege će za nju reći da pozitivna razmišljanja potiče i širi i na poslu pa je stoga vrlo omiljena u društvu. Inače, Anamaria voli puno vremena provoditi na druženjima s dragim ljudima, bilo da je riječ o obitelji ili prijateljima.

Kada razmišlja o svom stilu odijevanja, reći će da se uvijek vodi onom uzrečicom "manje je više". Voli jednostavne komade koje kombinira sukladno obavezama tog dana ili prema raspoloženju u datom trenutku.

„Volim uredski stil mode koji začinim nekom personaliziranom ili hand-made majicom kako ne bi bio previše formalan, već više mladenački, ali volim i tzv. sportski chic jer nerijetko razne kombinacije upotpunim tenisicama. Ono što mi je najvažnije jest da je sve udobno i da se dobro osjećam“, kaže opisujući svoj stil odijevanja, dodajući da su crne hlače definitivno nešto što će se uvijek naći u njenom ormaru.

„Njih na dnevnoj bazi mogu kombinirati sa sportskom hoodicom ili na sebe odjenuti ležerni sako i majicu. Naravno, postoje varijacije, pa su tu obične ili poslovne crne hlače, kožne ili poderane, no bitno je da znam da mi na njih paše bilo koji komad iz ormara“.

Kada je riječ o obući, definitivno ne može bez dobrih tenisica. Nije bitno koje su boje ili uzorka, bitno je da joj se sviđaju i da su udobne pa to kupuje bez puno razmišljanja. Najčešće to bude, kao kod većine žena koje vole tenisice, „ljubav na prvi pogled“.

Od modnih dodataka najbitnije su joj narukvice, sunčane naočale i torbice.

„Bez tih stvari ne izlazim iz kuće, a iako ih imam više na izbor, postoje neki favoriti koji me zapravo najčešće prate u mojim avanturama, ali i na dnevnoj bazi. Odgovaraju mi izgledom - bojom, veličinom i uzorkom pa bi se moglo reći da volim igrati 'na sigurno'. Osim navedenog, kažu da je osmijeh 'najljepši modni dodatak' pa bez toga također ne izlazim iz kuće“.

A najbolje i najsamopouzdanije se osjeća kada nosi 'statement' komade, odnosno one koji se na neki način ističu u masi. „Za mene su to najčešće sakoi ili mantili - čistog kroja ili lepršavi, raznih boja i uzoraka. Iako pri kupnji najčešće 'lovim' stvari crne boje kojih ima najviše u mom ormaru, kombinacije podižem upravo ranije spomenutim komadima kojih zaista imam u raznim bojama“, reći će nam šarmantna Anamaria, koja ne mari za tuđe komentare kada je riječ o modi jer smatra da svatko treba imati svoj stil i biti subjektivan pa se tu može primijeniti ona stara "da se o ukusima ne raspravlja".  

Ipak, voli dati kompliment ljudima oko sebe, čak i ako je riječ o nečemu što sama ne bi odabrala ili ne bi nikada nosila, jer voli vidjeti kada osobe na taj način predstavljaju sebe i svoje afinitete.

Za odijevanje i spremanje joj ne treba puno vremena jer se prepušta osjećajima i raspoloženju pa se to 'odigra' vrlo brzo. Tim više što od šminke svakodnevno koristi samo maskaru, što ne uzima puno vremena, dok se za neka posebnija događanja  odlučuje i za ruž. Crveni je naravno vječni klasik, no ne boji se ljubičaste, smeđe ili kričavo ružičaste.

Važnost promicanja održive mode

U razgovoru je istaknula i važnost promicanja održive mode. „U cijelom zelenom pokretu, mladi su na neki način nametnuti kao predvodnici. Vjerujem da bi se svojim primjerom toga trebali i držati pa bi iskoristila ovu priliku da naglasim kako je modna industrija među vodećim zagađivačima okoliša. Zbog toga smatram kako bi svi trebali malo više razmišljati prilikom kupovine, ali i bacanja odjeće i obuće.

Pri razmišljanju o održivoj modi, mnogima prvo na pamet padaju 'Second hand' trgovine koje nisu bas zaživjele u Istri, no to svakako nije jedini način na koji možemo doprinijeti 'zelenom pokretu'.

Neki od jednostavnih savjeta kojih se i sama pridržavam jest izbjegavati mahnitu kupnju, posuđivati odjeću u krugu obitelji i prijatelja, bacanje iznošene odjeće u kontejner za tekstil te doniranje očuvane odjeće potrebitima, društvima Crvenog križa ili humanitarnim udrugama“, zaključila je naš razgovor Anamaria.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa