Fashion look by Eleonora Matković

Janja voli šešire, ali nema često priliku nositi ih

0
Janja voli šešire, ali nema često priliku nositi ih

Najprije sam je na društvenim mrežama uočila kao model na predivnim i posebnim fotografijama Deana Buzlete, fotografa iz Umaga, koji kroz objektiv priča priče iz svakodnevnog života, ali na malo drugačiji način.

Kasnije sam otkrila da i ona voli fotoaparat, pa u njezinom blogu o hodanju možemo vidjeti i  prekrasne fotografije nastale tijekom njenog boravka u prirodi i hodanju, ali i usput saznati o prirodnim ljepotama Istre, poznatim stazama za šetanje i istarskim čarobnim slapovima.

Janja Koraca živi nedaleko Umaga i radi u Generali osiguranju. Nije u braku, povremeno se bavi modelingom i piše blog o hodanju ( www.livelovewalk.org ). Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, voli jutarnje brzo hodanje, koje joj zbog trenutnog radnog vremena jako fali. Obožava životinje, ima tri mace, ali ih još nekoliko hrani po susjedstvu. Voli Istru, voli planinarenje. Profesionalna je, maštovita i vrlo zabavna.

Njen stil odijevanja je jednostavan i većinu vremena casual. „Preferiram udobnost od ekscentričnosti, zato volim haljine jednostavnih krojeva, pa bih kao najdraži odjevni predmet izdvojila malu crnu haljinu“, reći će i dodati kako ih ima nekoliko, za svaku priliku.

Zimi se voli toplo odjenuti pa joj je u to godišnje doba najdraži crni kaput. Naravno, kad je u prirodi neizostavne su tajice i njene Salomonke (tenisice za hodanje) bez kojih ne može.

Od modnih dodataka rijetko nosi nakit, ako da, onda su to uglavnom samo narukvice, ali obožava šešire. „Imam ih dosta, ali ih rijetko nosim, nemam često priliku, na žalost. Torbice ne volim, nosim ih jer moram negdje pospremiti sve stvari. Nerijetko mi torbica ima i po nekoliko kilograma“, kaže smiješeći se. Ništa čudno jer je to svojstveno većini žena, jer u nju potrpamo sve što nam treba, ali i ono što nam ne treba.

Janja se najbolje osjeća ljeti u lepršavim haljinama. „Duge i kratke, obožavam ih tek od nedavno. Boju (ili ne boju) koju preferiram je crna. Ovisno o raspoloženju nekad nabacim i boje, ali najčešće kobiniram sve sa crnom“.

Iako je za neke crna boja suviše mračna, za mnoge je žene ona elegantna, tajanstvena i idealno rješenje za odabir outfita, koji je prikladan i za odlazak na posao, ali i za večernje izlaske. Crna boja može se kombinirati s gotovo svim komadima iz našeg ormara, pa ju i stoga volimo.

„Uglavnom se odjenem dosta brzo. Ako imam neki event ili nešto takvoga, unaprijed razmišljam što bi obukla. Za posao se spremim relativno brzo. U autu uvijek imam rezervnu kombinaciju za presvlačenje, ukoliko je potrebno. Za spremanje mi najviše vremena uzme neposlušna kosa“, kaže Janja.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa