Fashion look by Eleonora Matković

Za izlaske se odijeva inspirirana glazbom koju sluša dok se sprema

0
Za izlaske se odijeva inspirirana glazbom koju sluša dok se sprema

Donedavno je bila moja susjeda i uvijek sam joj se divila kada bih je slučajno srela šetajući psića, osobito zimi. Ja u toplom skafanderu, a ona u laganoj odjeći – sportskom topiću i kratkim hlačicama. Ili pak kako biciklira. I uvijek bih pomislila kako ima lijepo čvrsto i utegnuto tijelo. Svoje slobodno vrijeme ona voli provoditi i u prirodi, a ako ostaje doma isprobava nove recepte, najčešće za kolače, ili pak crta. 

Ona je Sandra Zloić. Djeca ju obožavaju, ali i ona njih. Po struci je profesorica engleskog jezika i dipl. povjesničarka umjetnosti. Uz posao učitelja u, kako kaže, najboljoj školi na svijetu, OŠ Ivana Batelića u Raši, bavi se prevođenjem, pisanjem promotivnih materijala i tekstova te likovnom kritikom. Ova svestrana profesorica radove umjetnika koji joj se sviđaju, kao i lokalna likovna događanja, prezentira u svojoj virtualnoj galeriji V_IVA Virtual Gallery na Instagramu i Facebooku.

Rodni Metković

Najveći dio njene obitelji živi u njenom rodnom gradu Metkoviću, odakle se prije 17 god preselila u Labin. „Ovdje sam okružena prijateljima i kolegama koji su moja labinska obitelj i zbog kojih je moja svakodnevica ispunjena ljubavlju i osjećajem pripadnosti“, kaže Sandra.

Kako ju i osobno poznajem znam da se odijeva ovisno o prostoru, odnosno situaciji, a ponekad i prema raspoloženju.

„Poštujem kodeks odijevanja institucija u kojima radim i za poslovne susrete biram klasične krojeve u tamnijim bojama, nešto ležerniji stil za školu, a za slobodno vrijeme i izlaske odjenut ću se inspirirana glazbom koju slušam dok se spremam“, kaže Sandra i dodaje kako najveću pažnju poklanja materijalima. Uz pamuk njen su odabir kašmir, svila i viskoza, potom dobri krojevi i kvalitetna izrada.

„Slažem se s popularnom izrekom kako je moda prolazna, a stil vječan. Nadodala bih - gradi se, nijansira i definira s godinama“.

Ima nekoliko omiljenih odjevnih komada. „Najdraži su mi bikini s grafičkim uzorkom riječi 'LOVE' jer me podsjeća na omiljeno godišnje doba, slobodu, bezbrižnost i Prtlog; svilena haljina s uzorkom srca u koju sam se zaljubila na prvi pogled, jakna od crvene brušene kože i bijela bunda od eko krzna koju sam dobila na poklon. Jako volim štikle, često ih nosim i moj najdraži par obuće upravo su salonke u omiljenoj ružičastoj boji. Volim obuću u bojama, posebno tenisice“. 

Od modnih dodataka najvažnija joj je torbica i iako najčešće nosi crnu, u posljednje vrijeme kupuje manje modele u ružičastim tonovima. Voli i šešire, a od nakita nosi naušnice s motivom srca. „Nosim i muški ručni sat koji sam naslijedila od pokojnog oca i bez njega nikad ne izlazim iz stana“, kaže nam ova darovita profesorica.

Kombinacija u kojoj se osjeća najbolje i puna samopouzdanja može biti i ženstvena haljina, ali i traperice i T-shirt majica. „Mislim da je ključno kako osoba koja nosi odjeću zrači i kako se osjeća u svojoj koži bez ijednog komada odjeće na sebi“.

Najčešće bira zemljane tonove

Sandra voli i nosi sve boje, najčešće bira zemljane tonove, a bijelu je počela nositi tek prije par godina. U toplijem dijelu godine voli kombinirati čiste boje i jake kontraste, dok zimi  bira prigušeniju paletu i češće nosi crno.

„Budući da radim s djecom, na dnevnoj bazi čujem pohvale i modne kritike. Cijenim dječju iskrenost i zanimljivo mi je kako se djeca fokusiraju na nešto što mi odrasli vidimo potpuno drugačije. Kao i svatko, radujem se komplimentu za odabranu odjevnu kombinaciju. Ne volim isprobavati odjeću u trgovini i većinu odjeće naručujem iz web shopova. Ponekad se s prijateljicama konzultiram oko izbora odjeće, a nakon dostave organiziram i malu kućnu modnu reviju pa diskutiramo što ostaje, a što ide u povrat. Isticanje vidljive oznake robne marke smatram neumjesnim, kao i kupovinu skupocjene odjeće i obuće nauštrb bazičnih životnih stvari. Kad kupujem za sebe, vodim se jednostavnom računicom - koliko dana moram raditi za ovaj komad odjeće?“, kaže Sandra koja najviše uživa u kupovini odjeće za njene nećake koje obožava i općenito za djecu članova obitelji i prijatelja.

Sandra je jedna od onih žena koja odijevanju posvećuje nužnu pažnju. „Odjeća ne smije i ne može biti prvo što će netko uočiti na nama. Sreću, ljubav i pozitivnu energiju dijelimo i primamo neovisno od odjeće koju nosimo. Životnu radost i zahvalnost za sve što imam ne može mi dati nijedan odjevni predmet, no svatko od nas pozitivnim stavom i osmijehom može i najobičniju odjevnu kombinaciju pretvoriti u modnu svečanost“, kaže Sandra. Slažem se s njom, iako moram priznati svoju veliku manu – ja sam jedna od onih koja odjeći možda posvećuje previše pažnje.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa