Fashion look by Eleonora Matković

Zamjenica gradonačelnika bez pravila u odijevanju

0
Zamjenica gradonačelnika bez pravila u odijevanju

Nadia Štifanić Dobrilović, zamjenica gradonačelnika Poreča, gaji veliku ljubav prema sportu i zapravo bi najradije kada bi mogla uvijek biti u sportskoj odjeći.  No, njezin posao iziskuje poslovni look, pa ju se na poslu može uglavnom zateći u klasičnim crno-bijelim kombinacijama. Da li je to crna suknja ili crne hlače s bijelom košuljom, nebitno je, jer i jedno i drugo su nepogrešiva klasik kombinacija i odlično joj stoje.

S obzirom na veliku ljubav prema sportu i činjenicu da redovito trenira, jako voli kupovati sportsku odjeću i obuću, što se može vidjeti na brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama.

Vidljivo je i da voli sve boje, naročito one žive, pa takvu odjeću nosi na proljeće i ljeti. Kada ju gledate u zelenoj ili pak roza haljini koje nosi na fotografijama, čini se kao da je riječ o nekoj drugoj ženi. Vrlo često, pogotovo u večernjim satima iznad takvih haljinica odjene sako, obično bijele boje.

Dobro joj stoje i crne haljine s bijelim ili nekim drugim uzorkom, šarene jaknice, kaputići, ali i odijela. Primijetila sam da su odijela uglavnom sive ili kraljevsko plave boje, uz odgovarajuće majice ili košulje kontrastnih boja, što kompletnom dojmu daje posebnu živost.

Kada je riječ o frizuri, uglavnom nosi ravnu poludugu kosu. Po meni joj više pristaje valovita kosa koja joj osvježi lice, pa bi češće trebala nositi takvu frizuru.

Od njenih sam kolegica čula da je prilično zimogrozna pa čim zahladi počinje koristiti različite marame koje su joj i jedini modni dodatak uz odjeću tamnijih boja, ili uz kontrast crno-bijelo. Naravno, tu je i neizostavna dolčevitka.

U kombinaciji bež širokih hlača, šarene bluze i smaragdnozelenog sakoa me je potpuno oduševila! Pa zašto bi se ograničavala na nekoliko tonova? Današnja moda ima samo jedno pravilo, a to je da pravila nema, kazala je u jednoj svojoj izjavi i poručila ženama da odjenu one komade koji im se sviđaju. Boje i uzorci se ne moraju slagati, slobodno “pretjerate” i vidjet ćete kako su neke kombinacije nosive na različite načine.

Ono što bih ja promijenila na Nadiji, a čime bi njeno lice svakako došlo do još ljepšeg izražaja, su naočale. One bi  po meni trebale biti malo modernije, možda čak i u življoj boji.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa