Fashion look by Eleonora Matković

Lanu su život i ljubav iz Zagreba doveli u mjestašce kraj Barbana

0
Lanu su život i ljubav iz Zagreba doveli u mjestašce kraj Barbana

Lana Bojčić, elegantna 42-godišnja Zagrepčanka i pravnica veliki je grad zamijenila mjestašcem kod Barbana. Slijedeći svoju ljubav otkrila je koliko je zapravo Istra čarobna. Muškarac njezina života je Nino Rojnić, menadžer u Croatia Osiguranju, vijećnik u Općini i predsjednik SDP-a Barban.

Na Instagramu i Facebooku poznata je pod imenom Pit Stop by Lana, a inače je PR i brand menadžerica koja je poslovnu karijeru gradila u automobilskoj branši. Karijeru je uspješno nastavila u Istri, gdje vodi prodaju brendova Nissan i Fiat za tvrtku Etradex.

Uspješna poslovna žena

Vlasnica je tvrtke Promocija Lana za marketing, osmišljavanje i snimanje reklama, organizaciju raznih manifestacija, kulturnih, sportskih i društvenih evenata te humanitarnih akcija.

„Moj radni dan aktivno traje od 8 ujutro do 22-23 sata navečer. Motivira me stvaranje nečeg novog i originalnog, ali i svima prepoznatljivog. Tako sam jedan svoj hobi usmjerila u novi poslovni projekt i nastao je brend: LanaBarbana. Tu sam okupila cijelu ekipu suradnika koji vrijedno rade kako bi se nakit, modni dodaci i ostali proizvodi koji su u pripremi, čim prije plasirali na tržište“, kaže Lana i ističe kako na svim poljima svog života ima jedinstvenu potporu obitelji.

„Učila sam od malena i od najboljih, a najviše od svojih roditelja koji su mi usadili radne navike i značenje istinskih životnih vrijednosti. Sretna sam jer imam obitelj, ljubav svog života, sestru koja je moja BFF (Best Friend Forever), nećake koje obožavam, prijatelje i poznanike s kojima se družim, zabavljam i surađujem… i na nebu svog anđela čuvara koji me čuva jer sam ja njegova 'Prva'“, kaže nam ova mlada i uspješna poslovna žena.

Dugonoga i dugokosa ljepotica svoj stil odijevanja opisuje riječima: „Moj! Tajna je u eleganciji i jednostavnosti.“

Giorgio Armani jednom je rekao: "Nije bitno da ste zapaženi, bitno je da vas se pamti" i upravo ta njegova izjava njezina je misao vodilja.

„Nosim ono što mi se sviđa, bez obzira je li to trenutno trendy ili nije. Imam svoj stil. Nakon što sam došla u 40-e slobodnija sam u kombiniranju i s novim inspiracijama. Svi koji me poznaju znaju da je moja duga njegovana kosa jedan od mojih autentičnih znakova, a za njegovan izgled kose zaslužan je, jedan od najpoznatijih frizera u Hrvatskoj, moj dragi prijatelj Pierre Kliman“, rekla mi je.

Od mamine curice u haljinicama i s kečkama, do faze 'traženja' u tinejdžerskoj dobi

Lanin stil odijevanja mijenjao se kroz godine. Od mamine curice u haljinicama i s kečkama, do faze 'traženja' u tinejdžerskoj dobi kad su, kako kaže, svi mali htjeli biti veliki, pa je to obično bivalo simpatično do tragikomično. „Dolaskom u 30-te stvorila sam početke nekog svog stila koji sam nadograđivala, a furam ga i danas“, veli Lana.

U razgovoru smo se dotakle i Laninog najdražeg komada garderobe bez kojeg jednostavno ne može. Priznaje da ih vjerojatno ima više jer joj je teško odabrati najdraži komad. Ako bi baš trebala nešto istaknuti, onda su to sakoi kojih ima u svim bojama i varijantama od casual do haute couture. A od obuće, par dobrih štikli i tenisica.

„Uvijek je jedno na nogama, a drugo u autu za rezervu“, otkriva Lana tajnu mnogih žena.

Inače, tenisice i torbe njezin su odjevni modni fetiš.

Modnim dodacima Lana posvećuje posebnu pažnju. Obožava nakit i tu je ponekad kritična, jer jedan komad nakita može u određenoj kombinaciji popraviti, ali i pokvariti cjelokupni dojam, pa je zato pri odabiru izbirljiva i pomno odabire skladne detalje.

A naočale, e tu je već skoro pa pravi kolekcionar. Mi žene, barem sam ja takva, volimo ogromne naočale. Iza njih 'sakrijemo' koju neprospavanu noć, umor, pa i borice, a opet izgledamo cool i dopadljivo.

Tenisice su njena obuća broj 1

Posljednje što je Lana kupila je kaput kojeg je, kaže, dugo tražila jer si je točno zamislila kakav želi, a to nije bilo lako naći. I naravno, tenisice, njena, a takva je i moja, obuća broj 1.

Ja više i ne brojim koliko se pari nakupilo. Obožavam tenisice i nosim ih na sve modne kombinacije, izuzev onih za neke posebno svečane prilike, a i onda bih se najradije uvukla u njih.

Lana najčešće kupuje u inozemstvu kada je sa svojim dragim na putovanjima, a u zadnje vrijeme obzirom na opću situacije u svijetu naručuje od renomiranih brendova te joj odabrani predmeti želja stižu na kućnu adresu.

Voli efektni outfit pročišćenih linija i neizostavne detalje poput naočala i šešira.

Od slavnih osoba iznimno cijeni modni izričaj sa stilom bezvremenske Audrey Hepburn.

Lana je jedna od onih žena za koje nećemo pogriješiti ako kažemo da je poduzetna, posebna, originalna i ustrajna. I zato njeno samopouzdanje ne ovisi samo o odjeći u kojoj se dobro osjeća.

„Nemam problem sa samopouzdanjem, neovisno o odjeći“, kaže i dodaje da su joj inače omiljeni modni dizajneri i brendovi: Tom Ford, Karl Lagerfeld, Fendi, Dolce&Gabbana, a od domaćih oduševljava je pulska dizajnerica Ivana Tomić.

Svjesna je da netko ponekad komentira njezin outfit, no ako su komentari od osoba koji su joj važni, čiji stil i imidž cijeni, onda s njima rado voli razmijeniti mišljenja.

Ne razmišlja previše o tome što joj se sviđa ili ne sviđa u trendovima trenutnih modnih izričaja, jer ono što joj se ne svidi odmah, neće nikad ni poželjeti nositi.

Na pitanje koje su joj najdraže zimske, a koje ljetne kombinacije, odgovara uz široki osmijeh da je njeno godišnje doba – proljeće.

'Elegancija se ne može kupiti novcem'

„Tada možeš izabrati najbolje od zimskog i ljetnog i sve to dobro upakirati“, kaže Lana, kojoj je omiljena boja, ustvari ne-boja: crna.

A koji je najskuplji komad u njenom ormaru? „Nezahvalno je u današnjim vremenima odgovoriti na to pitanje, ali moram priznati da volim dizajnerske komade i da ih imam dosta“, priznaje i dodaje da odijevanju posvećuje puno pažnje, ali i ističe: "Elegancija se ne može kupiti novcem".

Za ženu je bitno da je njegovana i da nikad ne prestane ulagati u sebe, svoje znanje i razvijati svoje sposobnosti, da nikad ne prestane sanjati i boriti se za svoje snove.

„Da bi bili zadovoljni sobom i uspješni u svakodnevnim životnim izazovima, najprije morate voljeti sami sebe. A kad su u pitanju svakodnevne obveze ne treba mi puno vremena da se sredim jer uvijek znam kako se osjećam i što želim“, rekla je.

Kad imate njegovanu kosu i dotjerane ruke, obučete ležerne traperice u kombinaciji s bijelom košuljom, pa ovisno o prilici obujete štikle ili tenisice, stavite elegantan komad nakita, uz odgovarajuću maskaru i šminku, a s osmijehom na licu zračite pozitivom, spremni ste osvojiti svijet.

"Nasmijem se i krenem naprijed!", kaže Lana.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa