Fashion look by Eleonora Matković

Modne kombinacije Lene, Ivane i Anje u Istanbulu

0
Modne kombinacije Lene, Ivane i Anje u Istanbulu

Od 27. studenog do 2. prosinca peteročlana delegacija Grada Pule sudjelovala je na prvom summitu balkanskih gradova u Istanbulu. Osim gradonačelnika Filipa Zoričića, u Turskoj su bili pročelnici Nebojša Nikolić, pročelnice Lena Radunić i Anja Ademi, te gradska vijećnica Ivana Mohorović.

O samom sadržaju summita ne zna se mnogo (osim da su iz Hrvatske sudjelovali samo Pula i Split), ali prema fotografijama objavljenim na službenoj stranici Grada Pule, u sklopu konferencije održana je i večera sa svečanim dress codom.

Sve su dame iz Hrvatske bile vrlo elegantne. Splićanke su odabrale nepogrešivi klasik, crne haljine, dok su žene iz Grada Pule bile maštovitije i izgledale su vrlo ženstveno i lijepo. Naravno i dečki su lijepo izgledali. Oni su odabrali tamna odijela i bijele košulje, uz koje su kombinirali kravate.

Lena

Lena Radunić zablistala je u tirkiznom outfitu. Po fotografiji ne znam točno je li to bila široka maksi suknja i top s printom ili haljina čiji je gornji dio od donjeg dijela odvojen platnenim pojasom. U svakim slučaju izgledala je ženstveno i privlačno.  

Kako se tirkizna boja dobiva miješanjem plave, zelene i bijele, po fotografiji bih rekla da je gornji dio haljine tirkizno zelen, odnosno plavo-zelenim printom dominira zeleni ton, a donji dio je turquoise topaz, koji ima jednaku količinu zelene i plave boje.

Nevjerojatno lijepa, pomalo tajanstvena i neobična boja tirkiza veličanstvena je i djeluje umirujuće i osvježavajuće, a u velikoj masi pomoći će svakoj ženi da se istakne i privuče pažnju. Odjeća u plavo-zelenim tonovima odgovara djevojkama i ženama bilo koje dobi.

Lena je haljinu kombinirala s crnom kratkom jaknicom što se smatra klasikom za bilo koju nijansu, jer crno i tirkizno zajedno čine odličan spoj. Kao večernja haljina bila je to opcija u kojoj je Lena izgledala sjajno i neodoljivo.

Ivana

Ivana Mohorović je odabrala haljinu sirena kroja koji se uglavnom nosi za posebne prilike. A ovo je zapravo i bila posebna prilika. U crnoj haljini pripijenoj uz tijelo do ispod koljena, gdje se širi poput repa sirene, izgledala je vrlo elegantno.

Efektne su bile i okomite vijugave zlatne ili bež pruge. Ovakve prugaste haljine vizualno smanjuju obujam tijela pa ih zovemo i trik haljinama jer ističu prednosti tijela i sakrivaju eventualne nedostatke.

Upravo se tim trikom poslužila i Ivana, posebna po svojoj dječački kratkoj kosi, koja je svoj outfit zaokružila s velikim naušicama.

Anja

Anja Ademi je za domjenak odabrala ružičastu haljinu od već godinama modernog i vrlo popularnog tila. To je najlakša i najprozračnija odjeća za svaki ukus i gotovo za svaku dob, od djevojčica do žena u godinama. Ja, primjerice, obožavam dugačke suknje od tila s tenisicama ili neku drugu nisku obuću i imam ih u više boja.

U svojoj haljini Anja je izgledala vrlo romantično, poput princeze. Njena je haljina u gornjem dijelu do struka ukrašena printom od cvijeća u tonovima ružičaste, ljubičaste, bež i ostalih nježnih boja, koji su haljini davali još veću dozu lepršavosti i razigranosti. A tako je izgledala i Anja, koja je iznad haljine odjenula malo duži crni sako.

Ne znam kako je protekao službeni dio summita, ali u neobaveznom druženju pulske dame su sigurno ostavile dobar dojam i bile prave modne prezenterice.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa