rješenje trgovačkog suda u pazinu

Imenovan privremeni stečajni upravitelj Glasa Istre novine. Evo što mora ispitati

1
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Na prijedlog vjerovnika Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva financija (Porezne uprave), Trgovački sud u Pazinu donio je rješenje o 'pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka' nad dužnikom Glas Istre novine, stoji u rješenju koji potpisuje sutkinja Adrijana Labinjan Skok. 

 

Privremenim stečajnim upraviteljem imenuje se Hrvoje Kraljičković iz Zagreba, kojem se nalaže ispita postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka te ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka. O navedenom će privremeni stečajni upravitelj podnijeti pisano izvješće sudu u roku od 20 dana. Upravitelj je, stoji u rješenju, ovlašten stupiti u poslovne prostorije dužnika i ondje provesti potrebne radnje. Tijela dužnika pravne osobe dužna su privremenom stečajnom upravitelju dopustiti uvid u poslovne knjige i poslovnu dokumentaciju dužnika.

Zakazuje se ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnoga postupka. Ta se ročišta spajaju te se na njih pozivaju osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu, podnositelj prijedloga, pravne osobe koje za dužnika obavljaju poslove platnoga prometa i privremeni stečajni upravitelj i to 13. svibnja na Trgovačkom sudu u Pazinu, stoji u rješenju.

U obrazloženju se nadalje navodi da je skraćeni stečajni postupak nad dužnikom obustavljen rješenjem ovoga suda zato što je u tom postupku vjerovnik, Republika Hrvatska, predložio otvaranje stečajnog postupka.

Glas Istre novine je, kao što smo pisali, tvrtka bez zaposlenih koja je na dan 4. siječnja 2024., prema objavi Fine, dugovala 310.019,45 eura, a u međuvremenu je ostala i bez 'sjedišta' u Japodskoj ulici u Puli. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa