Jedna od najboljih istarskih konoba ne nudi ribu, ali šugo je divan

0
Foto: www.beccaccia.hr
Foto: www.beccaccia.hr

Nije novost da se u Alla Beccacci dobro jede, tako je već godinama. Ipak, brojni restorani uljuljaju se nakon priznanja i pohvala pa odluče iskušati sreću i živjeti na staroj slavi dok se dobar glas ne potroši. To nije slučaj konobe u Valbandonu kraj Fažane. Hvala bogu, ovdje još uvijek mijese domaće pljukance i fuže na iglu, a tko je jednom pokušao napraviti deset porcija pašte "na ruku" zna da to nije šala od posla. Nema konfekcijskog kruha, šugo je divan baš kao što si zamišljate da bi vam pripremila neka istarska nona u svojoj maloj kužini, piše Dobra hrana.

Osim po sjajnim tjesteninama, ovo mjesto glavna je postaja za ljubitelje divljači i šljuke pod pekom, koje su prava delicija. Oni koji se razumiju u lov, bez razmišljanja će potvrditi kako lov na šljuke nije jednostavan. Radi se o pametnim stvorenjima pa lov postaje igra nadmudrivanja između lovca i ptice, piše Dobra hrana.

 

Dobro je znati da ovdje više ne služe riblja jela, ali njihova kuhinja teško će vas ostaviti ravnodušnima... Njihovi pljukanci alla contadina bili su pravo iznenađenje. Radi se o blago pikantnom šugu koji se radi od kapara, malo istarske kobasice ili pancete, rajčica i peperoncina. Otkrili smo i kako je receptura posvećena gazdi Josipu Pinu Radoloviću, pa kad konobari predaju narudžbe u kuhinju, naručuju zapravo "Paštu Pino". Pjat ove lagano pikantne pašte gotovo trenutačno će vas lansirati za stol zabačene toskanske trattorije, piše Dobra hrana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa