gradsko parkiralište u poreču

Završena investicija u punionice za električna vozila

1

Na Velikom gradskom parkiralištu u Poreču završeno je postavljanje i instaliranje punionica za električna i hibridna vozila.

Ukupno su postavljene dvije punionice sa četiri priključna mjesta, pružajući mogućnost brzog i pouzdanog punjenja električnih vozila. Osim toga, do kraja godine planira se postavljanje još dvije punionice, također sa četiri priključka, čime će se dodatno proširiti infrastruktura i olakšati dostupnost usluge.

 

Sama punionica ima snagu punjenja po priključku od 22kW te vizualno navođenje korisnika putem zaslona i LED elementa u boji, dok upravljački ormarić omogućava jednostavno punjenje koristeći ulazni listić s parkinga.

Usluga punjenja obračunava se prema važećem cjeniku, a usluga se može platiti na automatskim ili ručnim blagajnama. Usluga punjenja sadrži naknadu za potrošnju električne energije prilikom punjenja, naknadu za satnu parkirnu kartu te naknadu ukoliko se vozilo se zadržalo duže na parkirnom mjestu nakon punjenja. 

"Na našim prometnicama sve je više električnih vozila iz kojeg razloga je i prepoznata potreba ulaganja i implementacija ovakve usluge. Postavljanje punionica za električna vozila značajno je za stvaranje energetski efikasnijeg transportnog sustava, predstavlja podršku održivoj mobilnosti te zaključno i smanjenju emisije CO2", ističu iz porečke Usluge. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa