Selvedin iz pulske Vučne službe: 'To ili voliš ili ne, nema između'

0
Selvedin Muminović sa suprugom Lejlom i sinom Dalanom (foto: privatni album)
Selvedin Muminović sa suprugom Lejlom i sinom Dalanom (foto: privatni album)

Selvedin Muminović iz pulske tvrtke Auto Munja bavi se vučnom službom i auto otpadom. Spas je to za vozače u nevolji, u izvanrednim situacijama za koje se svi nadamo da se neće dogoditi, a našem sugovorniku je to svakodnevica. 

* Kako ste postali vozač vozila vučne službe i ušli u posao s auto otpadom?
- U taj posao sam ušao još kao dječak, zahvaljujući mome ocu koji se bavio time. Stalno je bio oko vozila, te sam i ja sam isto to zavolio još kao dijete. To ili voliš ili ne, nema između.

Kako sam po završetku osnovne škole upisao srednju, za automehaničara naravno, onda su došle ideje o vučnoj službi, da se prijateljima i kolegama može pomoći i na takav način, što se kasnije proširilo na neki veći nivo, više vučnih kamiona.

* Do kojih je dijelova najteže doći? Koji je bio najčudniji zahtjev klijenta s kojim ste se susreli?
- Pa nekako je najteže doći do dijelova za nešto starije automobile, tipa oldtimeri i tome slično. A više i ne pamtim što je točno bilo najčudniji upit, pošto se to stalno javlja u našem poslu i ne ide se više za tim, nego se gleda da se riješi klijentu njegov problem.

* Koji su najveći problemi koji se mogu javiti kod ukrcaja karamboliranog auta?
- Kod karamboliranih vozila se nekako, barem po mom iskustvu i razmišljanju, uvijek gleda da se to isto vozilo ne ošteti još više prilikom ukrcaja ili iskrcaja istoga.

 

Već je počinjena šteta i tog smo svjesni ali uvijek se pristupa tako da ne nastane još neka veća ili dodatna šteta.

* Kako surađujete s policijom i drugim organima?
- Surađujemo sa svim kolegama, s policijom, sa svakim kome je naša usluga potrebna, nebitno kada i gdje, na svaki način nastojimo pomoći. Trudimo se da to bude profesionalno i korektno te da se problem riješi u najkraćem mogućem roku.

* Koja je marka automobila 'zlatni rudnik' polovnih dijelova?
- Pa sad, za marku automobila ne mogu nešto konkretno reći. Ljudi stalno nešto potražuju. Nešto učestalije se javljaju starija Fiat vozila, Opeli, Vag grupacija vozila i tako, poneki Japanac ili Korejac. Ništa zahtjevno ali bude potražnje.

* Što radite u slobodno vrijeme. Imate li vremena za hobi?
- Slobodnog vremena je malo, s obzirom na posao kojim se bavim, ali ono malo što imam provodim s obitelji: s dvogodišnjim sinom Dalanom i suprugom Lejlom. Odlazimo na more, iskorištavam svaki slobodan trenutak da s njima provedem. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa