Neugodan poziv DORH-u

Prijetio tužiteljici u Puli: 'Crna će te mati stići...'

0
Zgrada DORH-a u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)
Zgrada DORH-a u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)

Prije otprilike dva mjeseca oko 9 i pol sati zazvonio je telefon Općinskog državnog odvjetništva u Puli. Javio se muškarac, 57-godišnjak s prebivalištem u Osijeku, te zatražio razgovor sa zamjenicom općinske državne odvjetnice Jelenom Skandel Davidović vezano za postupak koji se protiv njega kao solidarnog dužnika vodi pred FINA-om radi naplate troškova kaznenog postupka.

Ono što je uslijedilo definitivno se ne može svrstati u običan razgovor. S ciljem da ustraži i uznemiri tužiteljicu i s ciljem da ju prijetnjom kakvim zlom spriječi poduzeti neku radnju, da donese neku odluku u okviru ili izvan njezine ovlasti, od nje tražio da opozove zahtjev za izravnu naplatu prema njemu.

 

Pritom joj je govorio da će se predmet medijski prezentirati kao pristranost državnog odvjetništva jer se štiti 'albanski klan' i to Sefedin Bilali koji je u većem dijelu obveze solidarni dužnik te je tužiteljici tada uputio riječi: "Crna će te mati stići, a ja ću ponovno završiti u zatvoru." Nakon toga Skandel Davidović nije poduzela nikakvu službenu radnju u pogledu postupka naplate troškova kaznenog postupka. Muškarac je zato optužen za kazneno djelo protiv pravosuđa – prisilom prema pravosudnom dužnosniku u pokušaju.

Treba reći da je 57-godišnjak već i ranije pravomoćno kazneno osuđivan, i to presudom Županijskog suda u Puli iz 2013. godine zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju te presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu iz 2019. godine zbog kaznenog djela teške krađe.

Uglavnom, muškarac je, inače ratni vojni invalid odlikovan redom Hrvatskog križa i Spomenicom Domovinskog rata, nakon nekoliko tjedana dobio presudu u kojoj mu se izriče djelomična uvjetna osuda. Naime, od jedne godine i osam mjeseci na koliko je osuđen, u zatvoru će provesti osam mjeseci, dok se preostala godina dana neće izvršiti ukoliko u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa