Pavelić više nije dekan, Barbieri tvrdi: 'Radi se o maćehinskom odnosu'

0
Alfio Barbieri
Alfio Barbieri

Dr. Krešimir Pavelić od utorka ujutro više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli. Potvrdio nam je to rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri uz nevoljki komentar kako to jest zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19, a kako mu to nije prvi put, svesrdno je prigrljen od tzv. antivakserske zajednice, piše Slobodna iz koje prenosimo dio teksta u nastavku

– Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa mada ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području – rekao je dr. Barbieri.

Dr. Pavelić je ovih dana govorio na okruglom stolu na temu "Koronavirus – vrijeme za istinu" stranke Promijenimo Hrvatsku rekavši kako istraživanja pokazuju da je u četiri mjeseca ove godine bilo više umrlih od COVID cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine. Nije naveo o kakvim se istraživanjima točno radi, ali je dodao da mediji prikrivaju komplikacije nakon cijepljenja. Nije se libio iznijeti netočne podatke da je u Europskoj uniji od cijepljenja umrlo 10 tisuća ljudi i 4000 u SAD-u.

"To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za COVID krizu šalje otvoreno pismo ministarstvu zdravstva u kojem traži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od trideset godina. Službeni podaci za mlade od 20 do 24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti", izjavio je dr. Pavelić.

 

Zanimljivo je da je on zapravo bio dekan praktično nepostojećeg fakulteta, no na tu temu je rektor pulskog sveučilišta dr. Alfio Barbieri dosta kritičan prema Nacionalnom vijeću za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Republike Hrvatske.

– To što naš fakultet još nema dopusnicu za rad je zapravo rezultat kršenja Zakona o znanosti i visokom školstvu. Nacionalno vijeće se neprijateljski ponaša prema nama, jer ja ne vidim nijednu prepreku da nam se ta dopusnica ne dodijeli. Iza svega vidim djelovanje neformalne mreže medicinskih lobija jer smo pozitivno mišljenje dobili i od samog premijera Andreja Plekovića, od ministra znanosti Radovana Fuchsa i ministra zdravstva Vilija Beroša – dosta je ogorčeno govorio za "Slobodnu" dr. Barbieri.

Pomalo čak u afektu je dodao kako se tu radi o maćehinskom odnosu prema cijeloj regiji koja, po njegovom mišljenju, apsolutno zaslužuje integrirani studij medicine. Dodaje kako je Hrvatski katolički fakultet upravo dobio takvu dopusnicu, donosi Slobodna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa