Bogat program proslave prvog rođendana Kaštela Morosini Grimani

0

U utorak, 29.  lipnja 2021. godine s početkom u 9.30 sati na terasi Zajednice Talijana Pula – Circolo održana je konferencija za medije i najavljen bogat program povodom proslave 1. rođendana Kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu. Medijima su se obratili Matea Stanić, direktorica Savičente d.o.o., Natalija Ladavac, izvršna direktorica Savičente d.o.o., Matija Ljuba, voditelj razvoja kreativnih programa te Andrej Štefan Martić, stručni suradnik za produkciju.

Uvodne riječi uputila je predstavnicima medija direktorica Matea Stanić: „Drago nam je da smo nakon izazovne godine za sve nas uspjeli organizirati desetodnevnu proslavu 1. rođendana Kaštela Morosini – Grimani koja će se održati od 1. do 10. srpnja 2021. godine, gdje smo vam pripremali atraktivne dnevne i večernje sadržaje za posjetitelje svih dobnih skupina.“

Zatim je riječ preuzeo Matija Ljuba koji je najavio dnevni program: „U 10 dana rođendana, dvorište Kaštela Morosini-Grimani ugostit će razne sadržaje, a program je koncipiran da se zabavlja ali i uči kroz zabavu. Program sadrži: srednjovjekovne ćakule, Škrinja zanata majstora Marija koji će posjetiteljima ručno pokazati izradu mačeva, kovanje oklopa i popravke srednjovjekovnih oružja i sprava, Igra Grimanijevih vitezova koja ima zabavni, humoristični karakter te također imat ćemo i prezentaciju  Srednjovjekovnog bruncha i vina, bit će tu i brojnih nagrada te drugih iznenađenja svakog dana“.

„U ponudi će biti za svakoga ponešto; dnevni i večernji programi, promotivne cijene ulaznica, poseban obiteljski dan, srednjovjekovni dan, večernji program posvećen kvizovima i filmovima - kviz night & movie night, ponuda Kampanjole i istarskih pladnjeva suhomesnatih lokalnih proizvoda uz funky i jazz glazbu, a tu je još zabava uz stand up i još mnogo toga“, izjavila je izvršna direktorica Natalija Ladavac.

 

U navedenom razdoblju rođendanskih deset dana, od četvrtka 1. srpnja do subote, 10. srpnja, u radnom vremenu od 10 do 18 sati, posjetitelji imaju priliku razgledati novoobnovljeni Kaštel, okušati se u avanturističkoj Escape Castle igri, pogledati vrijednu zbirku oružja „Ferlin“, te zabaviti se i podružiti s vitezovima kroz brojne aktivnosti.

Kaštel Morosini-Grimani, službeno otvoren 30. lipnja 2020. godine, novoobnovljen je i revitaliziran putem raznih projekata sufinanciranih iz europskih fondova i poticaja. Posljednji, te ujedno projekt koji se najviše ističe, je projekt KulTERRA - Revitalizacija istarskih kaštela Morosini – Grimani i Petrapilosa. Putem ovog projekta obnovljena je palača kaštela, sada bogatija za 5 etaža raznovrsnog sadržaja. Nova kušaona najboljih proizvoda lokalnih proizvođača, te pripadajuća galerija prigodna za razne evente, idealna je za intimnija druženja i raznovrsne sadržaje. Možda najzanimljiviji dio palače je multimedijalna izložba s devet interaktivnih točaka koje vode i upoznavaju posjetitelje s poviješću mjesta i kaštela na jedan inovativan i zanimljiv pristup. Na četvrtom katu nalazi se kongresna sala i sala za sastanke, koja je ujedno i službena prostorija za civilna vjenčanja.

Na samom vrhu nalazi se Kapetanova soba u kojoj se nalazi i najveći dio zbirke starog oružja „Ferlin“, a pogled iz sobe seže sve do mora. Za više informacija posjetite web stranicu http://www.grimanicastle.com, a za cijeli program i svakodnevne aktivnosti i nagradne igre zapratite Facebook stranicu Morosini-Grimani Castle Svetvinčenat te istoimeni Instagram profil. Proslavimo zajedno  1. rođendan i vidimo se od 1. do 10. srpnja u Kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa