U općini Sv. Nedelja OPG-ovi ostvarili 31 posto više noćenja!

0
Irene Franković, načelnica Općine Sv. Nedelja
Irene Franković, načelnica Općine Sv. Nedelja

Turistički objekti u općini Sv. Nedelja koji se nalaze u sklopu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ostvarili su do kraja kolovoza iznenađujućih 31 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, stoji u informaciji o radu TZ Općine Sv. Nedelja koju smo dobili od njene predsjednice, načelnice Irene Franković. „To je još jedan pokazatelj da se turisti sve više okreću  prirodnim, izoliranim područjima s ponudom autohtonih proizvoda, čega u općini Sveta Nedelja ne nedostaje“, kaže Franković.

S ukupnim rezultatima u prvih osam mjeseci ove godine Općina Sv. Nedelja i njena turistička također zajednica imaju razloga za zadovoljstvo: ostvarena su 7.573 dolaska ili 70 posto lanjskog broja te 70.132 noćenja ili 74 posto u odnosu na prošlu godinu. Promatramo li samo kolovoz, rezultati su još bolji: 3.435 dolazaka znači 82 posto u odnosu na kolovoz 2019. godine, a 31475 noćenja 83 posto lanjskog rezultata u osmom mjesecu.  

„Najbrojniji gosti u prvih osam mjeseci 2020. godine su i dalje iz Njemačke koji čine 63 posto ukupnih dolazaka, zatim slijede domaći gosti s osam posto udjela u ukupnim dolascima, te je vrlo bitno istaknuti da su domaći gosti ostvarili 80 posto više dolazaka u odnosu na 2019. godinu što je jako dobar rezultat. Smatramo da je rezultatu pridonijela i dodatna promocija Internetom portale na razini cijele Hrvatske poput turističke priče, upoznajmo hrvatsku i slično“, napominje Franković.

Nakon Nijemaca i domaćih gostiju slijede Austrije s pet posto, Poljske s tri posto, a s dva posto udjela u ukupnim dolascima participiraju Slovenija, Belgija, BIH, Italija, Češka i Srbija. Nizozemska je se nalazila pri samom vrhu po udjelu dolazaka u Općini Sveta Nedelja, negdje na razini s Belgijom, međutim zbog apela njihovog Ministarstva vanjskih poslova koje je sredinom srpnja pozvalo svoje državljane da se vrate u matičnu zemlju, taj je postotak pao na jedan posto ukupnih gostiju.

"S obzirom na cjelokupnu situaciju i na prognoze s početka pandemije koronavirusom, možemo biti jako zadovoljni s ostvarenim rezultatima. Sigurni smo, da se nije pogoršalo stanje vezano uz koronavirus na razini cijele Hrvatske, da bi i dalje imali jako dobar odaziv turista. Naši najvjerniji gosti su iz Njemačke, koji nas promatraju regionalno, tako da smatramo da i u postsezoni neće izostati dobri rezultati.

Analiza svih pokazatelja dokazuje da je općina Sveta Nedelja poželjna i sigurna destinacija. Poštivanje mjera i preporuka Stožera civilne zaštite je dobrodošlo, jer takvo ponašanje gostima daje osjećaj sigurnosti. Vjerujemo da će se situacija vezana uz pandemiju smiriti te da neće dolaziti do pogoršanja koje bi ugrozilo turizam na našem području“, kaže načelnica Irene Franković. (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa