Kajinovo „svi za mnom“ pretvorilo se u „ja za njima“

0
Od najavljivanog „svi za mnom“ ostalo je samo „ja za njima“. Ili bolje reći „ja za njim!“
Od najavljivanog „svi za mnom“ ostalo je samo „ja za njima“. Ili bolje reći „ja za njim!“

Iako je Damir Kajin posljednjih mjeseci bombastično najavljivao istarsko političko proljeće i sveistarsku frontu koja će ga slijediti u pohodu na fotelju istarskog župana, na službenom predstavljanju svoje kandidure u prostorijama pulskog SDP-a bio je prilično usamljen.

Od najavljivane podrške svih stranaka Kukuriku koalicije, predstavnika nacionalnih manjina, braniteljskih udruga, antifašista, razočaranih IDS-ovaca, ekologa i drugih, na predstavljanju kandidature s Kajinom su bili samo Ada Damjanac, koja je Milanovićevim dekretom postavljena za povjerenicu istarskog SDP-a i bivši IDS-ovac, a sada HSU-ovac Radovan Cvek koji se tamo proslavio biser izjavom „da stranka umirovljenika podržava Kajina ali se zbog 'tehničkih problema' nije uspjelo sastati predsjedništvo stranke niti županijski odbor.“ Predstavnici HNS-a, koje je Kajin također najavljivao kao sigurne članove svoje koalicije, na susret s novinarima nisu ni došli.

Tome dodajmo i bizarni podatak da su pozivi medijima za predstavljanje Kajinove kandidure slani iz SDP-ove zagrebačke centrale, s Iblerovog trga, što sugerira dvije stvari - da su pulski i istarski SDP u totalnom organizacijskom rasulu i da je Kajin u čitavoj ovoj priči samo Milanovićev pijun, koji čak ni pozive na svoju presicu ne može sam slati.

Ono što je tjednima najavljivano kao potpisivanje „sveistarske koalicije“ na kraju se pretvorilo u još jednu od niza Kajinovih presica. Ono što je trebala biti široka fronta na kraju je ispalo slikanje za medije Kajina, Ade Damjanac i Radovana Cveka. Od najavljivanog „svi za mnom“ ostalo je samo „ja za njima“. Ili bolje reći „ja za njim!“ (Nenad Čakić)      

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa