Lanterna Summer Nights: Istarske delicije i domaća vina u Taru

0

Bogat program novog festivala u organizaciji Valamar Riviere i Turističke zajednice Tar Vabriga Lanterna Summer Nights traje i dalje. Sve do 30. kolovoza posjetitelje i goste očekuju zabavni programi koji će se odvijati na centralnom trgu Piazza, plaži Adria u Lanterna Premium Camping Resortu, u ulici Borgo u Taru ili u Solaris Camping Resortu. U utorak, 24. srpnja od 19 sati tako će sve goste i posjetitelje Tara dočekati tradicionalna istarska gastro ponuda uz najkvalitetnija vina domaćih vinara u sklopu događanja Wine & Food @Tar.

Uz glazbenu podlogu rovinjske grupe Batana, Tarom će se širiti mirisi Istre, a domaći će vinari predstaviti ono najbolje što istarska plodna zemlja nudi. Vina Rossi, Geržinić, Franc Arman, Marijan Arman, Cocolo i Pilato točit će se sve do 23 sata te nadopunjavati izvorne okuse Istre. No, kako bi se cijelom događanju dodao poseban ugođaj raznolikosti gastro ponude našeg najvećeg poluotoka, autentična domaća jela i specijaliteti kombinirat će se sa svjetskim gastro hitovima. Posjetitelji i gosti tako će na jednom mjestu moći uživati u istarskom pršutu i domaćem siru koji će se – kako i priliči posluživanju ovih delicija – rezati pred gostima, sočnim maslinama, focciaci s rajčicama, tapenadi od maslina, namazu od jadranske tune, savoru i okruglicama od srdela, domaćim umacima od maslina i tartara, poznatim istarskim fritulama sa skutom, medom, orasima i čokoladom, ali i mini pulled pork burgeru i mini beef burgeru.

Ova će ponuda istarskih okusa zacijelo zadovoljiti sve ukuse i sve generacije.  A upravo je to ideja ovog ljetnog festivala koji ukupno traje gotovo tri mjeseca: bogatim i raznolikim programom za sve uzraste i ukuse posjetiteljima i gostima ponuditi dodatan sadržaj i stvoriti nezaboravna sjećanja na tradicionalnu istarsku gostoljubivost.

No, nije Wine & Food jedino događanje u Taru. Već tjedan dana kasnije Open Air Cinema dolazi u Tar i mališani će doći na svoje te pod vedrim nebom u ulici Borgo uživati u popularnom animiranom filmu Auti 3 i novim vratolomijama Munjevitog Jurića i Fantastičnog Hudson Horneta. Svima onima koji se smatraju glazbenim entuzijastima i uživaju u svjetskim hitovima, festival donosi i pravu poslasticu: nastupe poznatih tribute bendova. Popularne pop - rock zvuke legendarne liverpulske četvorke u četvrtak 26. srpnja oživjet će The Beatles Tribute Band na ljetnoj pozornici Piazze Lanterna Premium Camping Resorta.

Tijekom trajanja programa Lanterna Summer Nights festivala Lanterna Premium Camping Resort otvoren je za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz se ne naplaćuje. Sve informacije o programu, lokacijama i satnicama dostupne su na www.lanternasummernights.com i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa