Glavičić novinarima: Budite 'tarme', ne dajte nam disati!

0
Novinari na prijemu u Gradu Labinu
Novinari na prijemu u Gradu Labinu

„Želim da nas gnjavite, da budete „tarme“ i da nam ne date disati, jer onda ćemo mi biti takvi prema drugima, pa će informacije brže stizati“, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić novinarima na tradicionalnom božićnom susretu održanom 18. prosinca.

Uz njega, novinare su dočekali njegovi zamjenici Federika Mohorović Čekada i Zoran Rajković, direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos i Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada, koja je moderirala susret.

Glavičić je dodao da želi dvosmjernu komunikaciju, pa će i on katkada gnjaviti novinare, jer svaka pogrešna informacija postane „slučaj“. Obje strane generalno su zadovoljne razinom međusobne komunikacije, ali isto tako smatraju da zahtijevana brzina protoka informacija postaje sve veća te da je zakonska odredba po kojoj novinari trebaju dobiti odgovor u roku od petnaest dana u potpunosti zastarjela.

U tom smislu raspravu je potaknuo glavni urednik Labinštine.info i Istarskog.hr Nenad Čakić upitavši je li moguće postaviti novi, suvremeniji rok za dobivanje odgovora. Zaključeno je da unutar gradske procedure ima prostora da se odgovaranje ubrza, pa će tako ubuduće pročelnici pojedinih odjela novinarska pitanja dobivati izravno.

„Zadovoljan sam kako djeluje medijska scena u Labinu s obzirom na veličinu grada. Ona je vrlo živa, ima svoju prošlost, sadašnjost, a i budućnost. Dan nakon nekog događaja pročitam izvještaje i oni su svi različiti bez obzira što se svi bili na istom mjestu u isto vrijeme i ta lepeza mišljenja pomaže mi da dođem do realne slike, a vjerujem da pomaže i građanima. Jedino što ne volim su anonimni negativistički komentari. Spreman sam podnijeti kritiku, pa i priznati grešku ako postoji, ali želim znati s kim razgovaram“, zaključio je gradonačelnik. (Robi Selan)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa