novo igralište

Maloj Umažanki ispunjena želja, Bassanese: Slijedite svoje ideale

0
Tara Blažanović i Vili Bassanese s gostima otvaranja
Tara Blažanović i Vili Bassanese s gostima otvaranja

Dana 11. svibnja mlada i nasmijana sugrađanka Tara Blažanović, u prisutstvu gradonačelnika Vilija Bassanesea, službeno je otvorila sezonu veselja i igre u novom dječjem parku u Fratricima kraj Murina, na radost svih malih i velikih mještana. Naime, prošle je godine na Ured gradonačelnika stigla Tarina zamolba za dječjim igralištem u njenom selu, stoga je Grad Umag promptno reagirao te mališanima osigurao novo mjesto gdje bezbrižno provoditi slobodno vrijeme.

Ako je suditi po Tarinom osmijehu, igralište s toboganom, ljuljačkama, vrtuljkom i terenom za nogomet zadovoljilo je tražene kriterije. Pripremni radovi započeli su još prošle godine, a nakon izrade projekta te potrebne dokumentacije krenulo je čišćenje terena. Sanirani su postojeći zid i ograda, uređen je nogostup te postavljena nova javna rasvjeta. U samom igralištu uređene su staze te su postavljene nove sprave i igrala.

„Izgradnjom dječjeg igrališta u Fratricima nastavljamo s realizacijom planova u okviru desetogodišnjeg projekta namijenjenog poboljšanju uvjeta za naše najmlađe stanovnike „Umag grad djece“. Zahvaljujem se Tari na doprinosu te joj od srca želim da u životu bude uvijek ovako vesela, odlučna i da uvijek slijedi svoje snove i ideale.“ naglasio je Bassanese te zajedno s Tarom, koja je ujedno i članica umaških mažoretkinja, obišao nove sprave. Za dječje igralište u Fratricima izdvojeno je 170 tisuća kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa