Na festival Iskrice u Vodnjan dolazi 13 zborova

0
S jednog od prijašnjih festivala
S jednog od prijašnjih festivala

U Vodnjanu će se na Narodnom trgu 6. svibnja u 17 sati održati XXI. Dječji festival duhovne glazbe „Iskrice“. Nastupit će 13 zborova koji okupljaju 380 pjevača. Pjevaju poznate pjesme i nove skladbe sa novim stihovima. Time je ova manifestacija do sada uspjela okupiti 10.000 malih pjevača zborova župa i osnovnih škola, postala prepoznatljiva u Istri.

Također bio je natječaj za literarne radove. Tema je bila Radost putovanja. Na natječaj je pristiglo 15 radova. Nagrade će biti dodijeljene u subotu na samom Festivalu. Festival organizira Župni ured Vodnjan i Hrvatski katolički zbor „MI“, osnovna zajednica Vodnjan, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana, Porečko pulske biskupije i Župnog ureda Vodnjan.

U slučaju kiše, Festival će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vodnjan. Festival ima za cilj poznanstvo, zajedništvo, prijateljstvo, stvaralaštvo i otimanje djece ulici i porocima i uspio ih je okupljati tisuće sati. Sa 10.000 djece bile su povezane njihove obitelji, pa je Festival zbližavao desetine tisuća ljudi i postao fenomen u Istri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa