Ivan Jakovčić i Dino Kozlevac s Ban Ki-moonom u Paladnjakima na pršutu i vinu

0
Ivan Jakovčić i Ban Ki-moon
Ivan Jakovčić i Ban Ki-moon

Tijekom današnjeg dana, župan Istarske županije Ivan Jakovčić i predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac, ugostili su glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, Nj. E. Ban Ki – moona i suprugu Ban Soon-taek te izaslanstvo Ujedinjenih naroda sa željom da upoznaju Istru.

U pratnji gradonačelnika Poreča Edija Štifanića te uz biskupijskog kancelara Sergija Jelenića, obišli su užu starogradsku jezgru Poreča i Eufrazijevu baziliku.

U srcu Istre zatim su obišli agroturizam Paladnjaki, gdje su kušali tipične istarske proizvode pršut, sir, masline, ali i maneštru te jela pod čeripnjon što je za njih spravio istaknuti istarski kuhar i profesor kuharstva Pino Kuhar. Uvaženim gostima prezentirana su i istarska vina malvazija i teran, vinara Gianfranca Kozlovića i Ivice Matoševića. Istarska maslinova ulja prezentirao je maslinar Klaudio Ipša.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki – moon zahvalio se domaćinima županu Ivanu Jakovčiću i predsjedniku Županijske skupštine Dinu Kozlevcu na gostoprimstvu, stoji u priopćenju Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa