širi se SDP-ova koalicija

Ferić: Naš program obuhvaća ono što gradska vlast godinama ignorira

0
S potpisivanja Sporazuma o izbornoj suradnji na lokalnim izborima u Puli između koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS i HSS-a i Istarskih Laburista
S potpisivanja Sporazuma o izbornoj suradnji na lokalnim izborima u Puli između koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS i HSS-a i Istarskih Laburista

Na tiskovnoj konferenciji u Puli 13. travnja potpisan je Sporazum o izbornoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima u Puli između koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS i HSS-a i Istarskih Laburista. Sporazum su u ime koalicije SDP-HSU-SDSS- HSLS potpisali Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a, u ime HSS-a Elvis Ciceran, predsjednik istarskog HSS-a, i u ime Istarskih Laburista Damir Ilić, predsjednik Istarskih Laburista – podružnica Pula. Potpisivanju Sporazuma izuzev navedenih potpisnika nazočili su kandidat za gradonačelnika Grada Pule Mauricio Licul, Radenko Ognjenović (HSU), Mirjana Galo (SDSS), Mladen Premuž (HSLS) i predsjednik Istarskih Laburista Mario Radešić.

Prisutnima se u ime koalicije obratio Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Pule. Ferić je naglasio kako mu je iznimno drago što se u Puli uspjela okupiti široka koalicija sastavljena od političkih stranaka, udruga i brojnih pojedinaca koji ih podržavaju. Istaknuo je kako njihov izborni program koji će uskoro biti predstavljen široj javnosti, obuhvaća sve ono što dosadašnja gradska vlast već godinama uporno ignorira, primjerice brigu za najmlađe i smanjenje cijena vrtića, osiguravanje besplatnih udžbenika, smanjenje gradskog prireza, uređenje fasada po modelu prihvatljivom građanima, otvaranje Muzila svim građanima, te još niz drugih mjera i programa za prosperitetniju Pulu. Mauricio Licul je pobjednički kandidat i budući gradonačelnik Pule, vjerujem da ćemo zajedno realizirati program za koji se zalažemo, zaključio je Ferić.

Nakon Ferića, prisutnima se obratio Damir Ilić, predsjednik Istarskih Laburista – podružnica Pula, koji je istaknuo kako su se Istarski Laburisti prepoznali u programskoj platformi za koju se zalaže koalicija SDP-HSU-SDDD-HSLS na čelu s njihovim kandidatom za Gradonačelnika Grada Pule Mauriciom Liculom, te kako će svi zajedno raditi za  bolju Pulu, onu jednakih šansi za sve. Elvis Ciceran, predsjednik istarskog HSS-a, izrazio je zadovoljstvo što se u Puli okupila velika koalicija, koja će od danas biti pojačana i HSS-om, a sve, kaže, kako bi se Pula napokon „probudila“ i dobila ono što zaslužuje, epitet predvodnika rasta i razvoja u Istarskoj županiji.

Mauricio Licul, kandidat za gradonačelnika Grada Pule, zaključio je: "Želim zahvaliti strankama koje nam se priklanjaju i formalno daju svoju potporu. Hvala svima koji sa mnom kreću buditi uspavanu Pulu. Pozivam građane da u što većem broju izađu na  izbore 21. svibnja. Glasujte razumno. Ne vjerujte onima koji rade samo pred izbore. Takvi podcjenjuju vašu inteligenciju. Dajte mi priliku da pokažem kako izgleda rad koji je konstantan. Vratimo zajedno kulturu kulturnjacima, grad građanima, razvoj struci, a  politiku poštenima. Budimo glas onih koji su izgubili nadu u bolji i pošteniji život u Puli. Pokažimo ljudima da ovdje mogu naći svoje mjesto pod suncem. Dajmo Puli najbolji tretman, kakvog se ne bi sramili naši stari ni generacije koje će tek doći. Nećemo voditi politiku osvete, nego politiku razvoja i u tom smislu želimo raditi s kvalitetnim ljudima iz kojih god redova dolazili. Želimo sposobne, ne podobne."

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa