SDP: Klaudio Poropat za gradonačelnika Rovinja

0
Klaudio Poropat
Klaudio Poropat

Gradska organizacija SDP-a Rovinj 30. ožujka predstavila je svoj izborni program i kandidata za gradonačelnika Klaudija Poropata. Istakli su nekoliko osnovnih i najvažnijih zadataka koje preuzimaju u obavezu riješiti u korist svojih sugrađanki i sugrađana, a sa posebnom pažnjom ka djeci, potrebitima i starijima. Cilj im je, kako ističu, vratiti stari sjaj i vodeće mjesto među destinacijama ugodnim za život, rad i boravak.

U vođenju i razvoju grada prvenstveno se mora uzimati u obzir efikasnije i racionalnije raspolaganje s novcem te razbijanje sveprisutnog straha kod građana, rekao je Poropat predstavaljajući glavne smjernice svog programa.

Naglašavaju važnost socijalnih aspekata kao temelja njihovog programa. Kao prvi cilj ističe omogućavanje upisa sve djece s područja Grada Rovinja u besplatne vrtiće i jaslice, besplatne udžbenike i obrok za školarce, završetak uvjeta za jednosmjensko pohađanje nastave, stipendiranje učenika i studenata kao i proširivanje visokoškolskog obrazovanja u Rovinju. Dodaju kako im je ideja konačan završetak komunalne infrastrukture, pročiščivaća, kolektora i izgradnje autobusne stanice te nastavak programa poticane stanogradnje.

U pogledu sustava socijalne skrbi, drže kako svim starijim osobama s podučja Grada Rovinja valja omogućit upis u Dom za starije osobe, umirovljenicima sa minimlanom mirovinom ispod 1.000 kuna nadoknadu razlike do tog iznosa, ambulantu hitne medicinske pomoći s 24 satnim dežurstvom i osnivanje pučke kuhinje za najpotrebitije, kažu SDP-ovci.

Smatramo da zadržavanje i poticanje vrijednosti tradicije i kulture, civilnog društva i multietičnosti svih nacionalnih zajednica naše je bogatstvo, zaključili su. Ovaj dugogodišnji sportski djelatnik traži da se mladima omogući natkrivanje bazena te vanjskih igrališta „Pod Lipama“ i malonogometnog terena na Valbruni. Također, zalaže se za ažuriranje kriterija za financiranje i praćenje sportskih programa. Poseban naglasak biti će na izgradnji polivalentnog Zabavnog centra za mlade putem javnog – privatnog partnerstva.

Rovinjski SDP-ovci traže dijalog sa velikim privrednim subjektima radi definiranja strategije razvoja svih segmenata Grada, dogovaranje uvjeta za kvalitetniji rad obrtnika, uređenje odnosa  u poljprivredi i revizija neprimjerenih nameta i uvjeta pravnim i fizičkim osobama.

Smatraju kako građani zaslužuju transparentan gradski proračun 4.stupnja, formiranje zakonom definiranih mjesnih zajednica, osnivanje Ureda za EU fondove i gradske riznice, primjerene uvjete rada službenika u gradskoj službi kao i informiranje građana o radu istih. (Ivan Ban)

Klaudio Poropat i Eda Kalčić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa