izvan sezone

Umaškim poduzetnicima Grad pojeftinio zakupnine za 20 posto!

1
Zgrada umaške gradske uprave
Zgrada umaške gradske uprave

Grad Umag, kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u Hrvatskoj, u zadnjih se osam godina nedvojbeno razvija i raste. Spomenuti razvitak plod je rada svih odgovornih i marljivih sugrađana koji su zalaganjem i bezuvjetnom ljubavi prema svome kraju izgradili grad po mjeri i na ponos svih nas. Kako bi se umaškim poduzetnicima i gospodarstvenicima osigurali lakši uvjeti privređivanja u predsezoni, Grad Umag je odlučio smanjiti mjesečne zakupnine gradskih poslovnih prostora.

Naime, u mjesecima smanjene potrošnje, a u svrhu pomaganja zakupnicima gradskih poslovnih prostora i zadržavanju radnih mjesta, odlukom gradonačelnika od 03. siječnja 2017. godine, umanjuje se ugovorena mjesečna zakupnina za 20% u razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja 2017. godine. Umanjene se odnosi na sve zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora, osim za djelatnosti banaka i igara na sreću, kao i djelatnosti političkih organizacija i ustanova. Pravo na umanjenje ostvaruju zakupnici koji nemaju dug s osnove zakupa, odnosno prema Gradu Umagu.

„Ovakve mjere imaju široku gospodarsku, socijalnu i društvenu dimenziju te pomažu našim lokalnim privrednicima, ujedno pokretačima gospodarstva u našem gradu. Želja je da navedene mjere postanu poticaj i novim poduzetnicima da u rodnom gradu pronađu idealno mjesto za obavljanje željene djelatnosti. Siguran sam kako će smanjene zakupnine olakšati poslovanje te pomoći zakupnicima da sačuvaju svoja radna mjesta.“ , naglasio je Bassanese.

Najnovije vijesti