BUZET

Jela od tartufa pripremat će 10 restorana

0

S ciljem promocije eno-gastro ponude Buzeštine i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, te slavljenja sezone tartufa, Turistička zajednica Grada Buzeta u suradnji s ugostiteljima s područja Buzeta, Udruženjem obrtnika Buzet, te Gradom Buzetom, organizira „Dane tartufa“ koji se održavaju od 15. studenog do 15. prosinca, u vrijeme kada je tartuf na vrhuncu sezone.

Povodom ulaska među pet finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu lokalne gastronomije i turizma u 2015. godini, TZ Grada Buzeta je odlučila, zajedno s ugostiteljskim objektima, kreirati promotivne menije na bazi tartufa, a suradnja se nastavlja i između samog ugostitelja te lokalnog proizvođača čiji se proizvodi koriste za spravljanje jela (jaja, brašno, vino, maslinovo ulje, tartufi, te ostalo).

U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je deset ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u Danima tartufa, a to su restoran hotela Fontana, hotela Vela Vrata i Stara oštarija, konoba Most i Old River, svi iz Buzeta, konoba Volte iz Kozari, konoba Vrh iz Vrha, Ročka konoba iz Roča, konoba Kolinasi iz Kolinasi, te Humska konoba iz Huma.

Za vrijeme manifestacije moguće je kušati raznovrsna jela sa tartufima po promotivnim cijenama.

Osim „Dana tartufa“, organizirat će se i dani divljači, kobasica i ombola, šparuga, nedeve i samoniklog bilja, ovisno o mjesecu u kojem se održavaju kako bi se i dalje poštivala pravila sezonalnosti u gastornomiji.

Više informacije možete pronaći na www.tz-buzet.hr.

Najnovije vijesti