Početak radova na pulskoj Rivi ovisi o Svjetskoj banci

0

Fani Bojanić, direktorica Jadranskog projekta i direktor Pula Herculanee d.o.o., Igor Stari, obratili su se javnosti povodom odgode početka radova na pulskoj Rivi.

„Znamo da je u tijeku žalbeni postupak kroz koji Svjetska banka želi donijeti transparentnu odluku o odabiru izvođača radova, s obzirom na veličinu i važnost projekta“, rekla je Bojanić. Kako je istaknula, praksa je do sad bila drugačija pa se, prema njenom mišljenju, može zaključiti kako u ovom slučaju banka prije konačne odluke želi posve razjasniti konačni odabir.

„Ovo će zasigurno dovesti do odgode početka radova, no konačni datum bit će definiran tek nakon odluke Svjetske banke te ovisi o brzini kojom će ona okončati postupak. Vjerujemo da kašnjenje neće biti dulje od nekoliko tjedana, no, kako čitav postupak vodi Svjetska banka, teško je unaprijed donositi zaključke“, izjavila je Bojanić.

Izrazila je nadu da će postupak biti završen što prije, kako bi se najpovoljniji izvođači mogli žurno uvesti u rad. „Puležane, kao i sva nadležna tijela na vrijeme ćemo obavijestiti o početku radova i preregulaciji prometa u Puli, za što su napravljene sve potrebne pripreme“, stoji na kraju njezine izjave.

Igor Stari je, pak, istaknuo da Grad Pula i Pula Herculanea ni na koji način ne mogu utjecati na cjelokupni postupak jer je postupak provedbe javnog natječaja i konačne odluke o odabiru izvođača pod ingerencijom Hrvatskih voda i Svjetske banke.

„Itekako nam je važno da se taj postupak okonča što brže, kako bi sami radovi počeli čim prije. Ne smijemo zaboraviti da su gotovo polovica sredstava kojima se financira izgradnja kanalizacije bespovratna sredstva i moramo ih iskoristiti, jer je riječ o financiranju za grad strateški važnog projekta, a pod izuzetno povoljnim uvjetima“, izjavio je Stari.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa