konačno osvježenje

Pala prva ozbiljna kiša na jugu Istre. Prognoza za vikend nije loša

Piše: Istarski.hr

05.09.2024 - 20:38
Nebo nad Pulom (Foto: čitatelj)
Nebo nad Pulom (Foto: čitatelj)

Danas nam je stiglo dugoočekivano pogoršanje vremena koje je najviše kiše donijelo jugu Istre, gdje je prema našim postajama palo između 20 i 25 mm kiše.

Na ostalom dijelu Istre kiše je bilo u manjim količinama, pošto je kišni val krećući se prema središnjoj i sjevernoj Istri poprilično oslabio. U Bujama je tako pao samo 1 mm, slično kao i na području Učke, javlja Istramet.

Kako doznajemo od prvog istarskog vatrogasca Dina Kozlevca, problema na Poluotoku nije bilo, te tako nije bilo potrebe za intervencijama vatrogasaca.

 

Prvi kišni val nas je napustio, ali već se formirao novi. Kao što možemo vidjeti na radarskim snimkama, sa zapada nam se približava veća količina kišonosne naoblake koja će nas prema svemu sudeći zahvatiti nakon 19 sati.

Sutra se očekuje promjenjivo vrijeme, ali uz dulja sunčana razdoblja. Najstabilnija će biti subota, a zatim u nedjelju stiže novo pogoršanje vremena. Temperature zraka ostaju visoke, ljetne.

PETAK - Djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno vrijeme uz mogućnost lokalnih grmljavinskih pljuskova i neverina, naročito u noći i ujutro. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, prijepodne ponegdje bura. Jutarnje temperature zraka od 17 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 24 i 28 °C.

SUBOTA - Djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme i dalje uz mogućnost izoliranih pljuskova, naročito u unutrašnjosti Istre. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 30 °C.

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme, u drugom dijelu dana uz postupno pogoršanje vremena s kojim stiže kiše, ali i izraženiji lokalni pljuskovi. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, u drugom dijelu dana će ojačati. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 26 i 29 °C.

Tweet

Posljednje novosti