tradi

12. Pula pleše održat će se 7. rujna na Portarati

Piše: Istarski.hr

05.09.2024 - 18:34

Manifestacija Pula pleše održat će se u subotu 7. rujna na Portarati. Cilj manifestacija je predstaviti rad plesnih udruga s područja Pule te kroz njihove nastupe obogatiti program u gradu dok je još pun domaćih i inozemnih posjetitelja. „Ovu manifestaciju smo jako brzo zavoljeli i postala je tradicija u našem gradu. Jednostavno znate da početkom rujna, na samom početku školske godine, kreće i manifestacija koja pršti od energije mladih našeg grada i okolice. Naravno, ne smijemo zaboraviti sve plesne voditelje i pedagoge koji tu energiju godinama razvijaju i usmjeravaju ne bi li naša djeca stasala i uživala u plesu. Hvala svima koji se odazivaju našem pozivu na suradnju te ona traje već dvanaest godina. Pula pleše manifestacija je koja donosi na binu mladost, veselje, sve oblike izražavanja kroz ples. Ovim putem se posebno želim zahvaliti i obratiti svim sudionicima na odličnoj suradnji u stvaranju svake godine novih koreografija i programa za ovu  manifestaciju, “ istaknula je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Pula pleše je od samih početaka odlično prihvaćena kako od strane lokalnog stanovništva tako i od turista, kojih u ovo vrijeme ima doista mnogo.

 

Manifestaciju podržavaju Turistička zajednica grada Pule i Grad Pula te na taj način omogućavaju da se razni plesni klubovi i studija predstave upravo uoči upisa u novu plesnu godinu.

Ideja i poticaj za pokretanje ove manifestacije potekla je od Karmen Radetikio, a nastavljena je suradnja kroz organizacijsku podršku. „Zahvaljujem na suradnji s TZ-om i Gradom koji su podržali ovu ideju te nastavljamo sad već dvanaestu godinu donijeti pod reflektore našeg grada rad i trud svih zainteresiranih plesnih studija koji na taj način još više dopiru do publike ali i do potencijalnih novih budućih plesačica i plesača,“ naglasila je Radetikio.

I ove godine sudjeluje oko 200tinjak iz 9 plesnih udruga Pule, a oni su: Studio Zaro, Plesni studio Saltatrix, Plesni studio Infinity, KUD Tasa – Plesni studio Art Dance, Sense&Dance, Plesni studio Pirueta Medulin – Pula, Breakdance studio AB Original, Plesni studio Coolstep i Studio za zumbu UPBEAT.

Oni će svoja umijeća prezentirati u 14 plesnih točaka, a program počinje ovu subotu od 19 sati. Kroz plesni program provest će nas voditelj Nenad Seferagić.

Ako niste do sada imali priliku opustiti se uz plesne korake bilo koje vrste plesa, na kraju programa dvanaeste manifestacije Pula pleše, moći ćete sudjelovati i bez predznanja na zajedničkoj koreografiji koju će voditi voditeljica Tatjana Samuele Ban iz KUD Tasa - Plesnog studia Art Dance. 

Pula pleše je manifestacija koja se organizira već dvanaestu godinu za redom, a organizatori su Turistička zajednica grada Pule, Grad Pula i Alphera d.o.o.. Kroz nastupe velikog broja plesnih udruga i klubova na taj se način predstavlja i jedan dio bogatstva sadržaja izvanškolskih programa za sve dobne skupine u našem gradu.

Vidimo se u subotu na Portarati u 19 sati – jer Pula pleše!!!

Tweet

Posljednje novosti