prognoza za istru i ostatak zemlje

Danas u nekim dijelovima Hrvatske 2 stupnja, a u nekima 30!

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Danas polijepodne i navečer u Istri nas očekuje znatan pad temperature, sa sadašnjih vrlo ugodnih 15 do 20 stupnjeva na znatno ispod 10.

Krajem dana uz jače pogoršanje moguć je i grmljavinski pljusak. Kiša će u noći u Gorskom kotaru okrenuti na snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

 

U srijedu nas očekuje djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana i poslijepodne uz mogućnost lokalnih pljuskova, naročito na sjeveru poluotoka. Puhat će umjerena i jaka bura, danju duž zapadnu obalu Istre umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bit će od 2 do 8 °C, a dnevne vrijednosti između 14 i 17.

U četvrtak se očekuje djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme, uz povećanu mogućnost pojave lokalnih pljuskova. Puhat će umjerena i jaka bura. Jutarnje temperature zraka bit će od 5 do 10 °C, a dnevne vrijednosti između 13 i 17.

Promjena vremena će u Istri ipak biti relativno blaga u odnosu na neke druge dijelove Hrvatske. Primjerice, na sjeverozapadu se danas poslijepodne očekuje pad na samo 2 stupnja, dok će istovremeno na sjeveroistoku biti gotovo 30! No potom će i tamo temperatura znatno pasti. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa