svi na drosinu!

U Istri samo Istra. Nedjelja 19 sati

0

Ostala su manje od 24 sata do novog derbija Istre 1961 i Rijeke. Ove godine bit će to derbi s puno većim ulogom nego inače, budući da se Rijeka bori za naslov prvaka i mora osvojiti tri boda ako želi zadržati prednost ispred Dinama.

U ovom trenutku Riječani imaju 5 bodova više, a Dinamo utakmicu manje (s time da Dinamo u trenutku pisanja ovog teksta igra protiv Gorice u gostima). Ako se pretpostavi da će "modri" taj zaostatak riješiti u svoju korist (igraju doma protiv Varaždina), to znači da je realna prednost Rijeke samo 2 boda.

U slučaju kiksa danas na Stadionu Aldo Drosina, a za Rijeku bi to bio i neriješen rezultat, prednost pred Dinamom bi se istopila. Ako Istra pobijedi, Dinamo bi čak mogao doći na bod viška ispred Rijeke, koja je već dugo na vrhu ljestive.

 

Rijeka i Dinamo još imaju i međusobnu utakmicu, koja se igra na Rujevici 5. svibnja, ali izvjesno je da će o prvaku odlučivati ostali, takozvani mali susreti.

Stoga nema bolje pozivnice za dolazak na Drosinu sutra od važnosti koju nosi utakmica. Istra 1961 je osigurala ostanak u ligi, za Europu se ne bori, pa "zeleno-žuti" mogu u susret ući opušteno. Opušteno, ali ne i prijateljski, jer poznat je rivalitet ova dva kluba, pa će Puljani dati sve od sebe da postave gambettu Rijeci na putu prema tituli prvaka. 

U gradu se očekuje i veliki broj navijača Rijeke, što će cijeloj priči dati dodatnu draž. Naravno, i Demoni će biti na visini zadatka. Prošli vikend odradili su jedno od najboljih gostovanja u Zagrebu i sutra se i od njih ne očekuje ništa manje nego da budu 12. i 13. igrač svoje ekipe. 

"U Istri samo Istra. Nedjelja 19h" - poruka je koju su poslali. Sve je jasno... (I. B.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa