Otvoren posljednji krak kružnog toka u Šijani: Slijedi natječaj za uređenje otoka

0
Pitanje o namjeni središnjeg dijela kružnog toka u Šijani bilo je i povod rasprave na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pule
Pitanje o namjeni središnjeg dijela kružnog toka u Šijani bilo je i povod rasprave na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pule

U popodnevnim satima 11. kolovoza otvoren je posljednji krak kružnog toka u Šijani. Radi se, naime, o smjeru prema Šijani (Kauflandu i Plodinama).

Iako se završetak radova na ovom dijelu trebao završiti 15. kolovoza, Hrvatske ceste su ipak ubrzale radove i otvorile ga prije očekivanog roka te ublažile vikend gužve na ulazu u grad . Novost ovog dugo najavljivanog „pulskog čuda“ su i pješački te biciklistički prijelazi nadomak rotora. Također je na izlazima za obje strane obilaznice prema Verudeli i prema Velom Vrhu, te onom prema Ipsilonu, postavljena je i svjetleća signalizacija koja ukazuje na prijelaze.

Pitanje o namjeni središnjeg dijela kružnog toka u Šijani bilo je i povod rasprave na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pule, gdje se od mnogih vijećnika mogao čuti prijedlog da bi se tamo mogli postaviti solarni kolektori. Pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje Giordano Škuflić je tim povodom izjavio kako tih 17.500 metara četvornih trebaju biti prepoznatljiv ulaz u grad, te će nakon ljeta Grad objaviti javni natječaj kojim će tražiti da stručno viđenje unutarnjeg dijela rotora. (Tekst i foto : Dunja Lendić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa