Načelnik Sv. Nedelje: Za plaće i naknade izdvajamo manje od prethodne vlasti

0
Gianvlado Klarić, načelnik Općine Sv. Nedelja
Gianvlado Klarić, načelnik Općine Sv. Nedelja

“Obraćam se cjelokupnoj javnosti a pogotovu građanima Općine Sveta Nedelja, koja me plebiscitarno podržala na proteklim izborima da i dalje ostajem na predizbornim obećanjima te da će biti informirani o svemu pa i o primanjima načelnika. Tabu tema nema pa shodno tome moram upoznati javnost o tome što je načelnik rekao kod utvrđivanja koeficijenta i osnovice dužnosnika i koliko te plaće u neto iznosu iznose”, izjavio je Gianvaldo Klarić, načelnik Općine Sv. Nedelja, povodom različitih interpretacija Odluke o koeficijentima za obraćun plaće dužnosnika općine.

“Na temelju knjigovodstvenih podataka prosječna isplaćena mjesečna plaća bivšega načelnika za 2011. godinu iznosila je neto 13.231,47 kuna a za 2012. godinu za period bez bolovanja, odnosno za devet mjeseci iznosila je prosječno 13.484,63  kuna, te u odnosu na obračunatu mjesečnu plaću po novoj Odluci o koeficijentima i visini osnovice ona iznosi neto 13.082,52  kuna, što sam kod predlaganja istaknuo i naglasio da je manja od dosadašnje isplaćene prosjećne mjesečne plaće. Ujedno sam naglasio da se, bez obzira na moguća materijalna prava (božićnica, regres, jubilarna nagrada, otpremnina), ona neće primijenjivati na načelnika.

Javnost upoznajemo s iznosima za predsjednika Općinskog vijeća koja iznosi mjesečno neto 2.904,95  kuna, uz napomenu da je dosadašnji predsjednik primao neto naknadu u iznosu od 3.586,00 kuna.

Zamjenik načelnika ima isti neto iznos kao i predsjednik Vijeća, odnosno 2.904,95 kuna, a javnosti je poznato da nije profesionalac kao što je to bio njegov predhodnik za čitavi mandat prošle vlasti, koji je ostvarivao neto primanja u 2012. godini u visini mjesečne isplaćene plaće od  6.208,46  kuna. Konstatiram da su sva primanja manja nego što su se do sada isplaćivala, bilo plaća ili naknada, te o tome javnost mora biti točno informirana i nema razloga da se to taji, što to ovom informacijom i radimo.

Koristim priliku da ćemo dugovanja, iako su mnogo veća nego sam to isticao u predizbornoj kampanji, pokušati u što kraćem roku svesti na najmanju moguću mjeru, no, ipak ćemo istovremeno riješavati vodoopskrbu u Šumberu i Štrmcu (Sušalj), asfaltirati makadamske ceste putem IPARD-a, riješavati kanalizaciju (javnu odvodnju) u Nedešćini i ostalim naseljima, koje su radnje već u tijeku, kao i pripremiti potrebnu dokumentaciju za europske fondove.

Također ističem da smo već isplatili četiri stipendije ali smo još uvijek pritisnuti s nelikvidnošću, koja bi se krajem godine trebala smanjiti.

Građane molim da pokušaju shvatiti razloge za povećanjem prireza, koji primjerice plaću od 4.000,00 kuna opterećuje s 8,00  kuna, što nije preveliko opterećenje s obzirom da građani Općine Sveta Nedelja ne plaćaju komunalnu naknadu”, rekao je Gianvlado Klarić, načelnik Općine Sv. Nedelja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa