Kontinentalne županije žele razvijati turizam na istarskim iskustvima

0
Župan Valter Flego i pročelnik Alen Damijanić s kolega iz Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije
Župan Valter Flego i pročelnik Alen Damijanić s kolega iz Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije

Na marginama Croatia Business Open poslovne konferencije, istarski župan mr.sc. Valter Flego susreo se u 26. srpnja u Umagu sa županima Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije Matijom Posavcem i Damirom Bajsom.

Glavna tema susreta bile su mogućnosti investicija u turizam, kako na području Istarske, tako i na područjima Međimurske, odnosno Bjelovarsko-bilogorske županije.

Razgovaralo se o isticanju prioriteta za inozemna, ali i domaća ulaganja u sektor turizma, te su razmatrane mogućnosti prenošenja istarskih iskustava u turizmu na županije koje kane i u unutrašnjosti razvijati vlastite turističke destinacije i proizvode.

Župan Flego je upoznao kolege župane kako Istarska županija ostvaruje trećinu turističkog prometa Hrvatske. Također, Istra je već provela prvi dio Master plana razvoja istarskog turizma po kojemu se turizam Istre pozicionira na razinu od četiri kvalitativne zvjezdice, a i po kojemu je razvila svoje najljepše dijelove kao cjelovite destinacije. Primjerice Rovinj je romantična destinacija za zaljubljene, Poreč je grad fresaka i zabave, Umag i Novigrad promoviraju se sve više kao sportske turističke destinacije, a zelena Istra ima svoje privlačnosti.

Župani su se složili kako u turizam kao gospodarsku granu treba ulagati te postići razvojni sinergijski učinak i s ostalim gospodarskim sektorima. Također stav je da svakako treba poraditi na turističkim sadržajima kao dodatnim motivima privlačenja gostiju te produžetka turističke sezone, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa