Marin Lerotić:

'Ovaj rebalans državnog proračuna poraz je politike ove Vlade'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

U saborskoj raspravi o rebalansu državnog proračuna. zastupnik IDS-a Marin Lerotić istaknuo je da se isti može nazvati „neuspješna Vlada drži lekcije uspješnim gradovima i općinama“.

„Zašto sam rekao neuspješna Vlada drži lekcije uspješnim gradovima i općinama? Zato što je interesantna teza da oni koji predstavljaju rebalans s minusom od 11 milijardi kuna odluče ukinuti prirez gradovima jer eto, odgovorno raspolažu s javnim financijama pa su u suficitu, a Vladi se to baš ne sviđa, pa će to ukinuti“, napomenuo je Lerotić.

Naglasio je kako planirani dug države iznosi 1,5 milijardi eura, odnosno 11 milijardi kuna te je pojasnio kako svaki novi dan dug države naraste za 30,8 milijuna kuna i tako 365 dana u godini. 

Istaknuo je kako IDS godinama apelira da se s državne razine smanje porezi, rasterete poduzetnici, rasterete građani. Osvrnuo se na plan države o ukidanju prireza gradovima i općinama te kazao kako je država zapravo krenula dijeliti ono na što nema pravo – a to su prihodi gradova i općina.

„Ne ulaže se u produktivnost rada, nema ideje kako iskoristiti državna zemljišta, poljoprivredna zemljišta, nema plana kako potaknuti ulaganja u nove tehnologije, zelene industrije koje će povećati produktivnost i stvarati dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu te dodaje da se Vlada bavi PR reformama umjesto onim pravim strukturnim reformama koje će potaknuti one koji su napustili ovu zemlju da se vrate i da dostojanstveno žive u Hrvatskoj,“ kazao je Lerotić.

Podsjetio je na štrajk liječnika, medicinskih sestara i tehničara, suci, pravosudni policajci te dodao da su i učitelji nezadovoljni, kako su mirovine su male, plaće su male, a troškovi građana sve veći. Napomenuo je i da mladi tek s 33 godine odlaze od svojih roditelja jer si ne mogu priuštiti nekretninu za kupnju, a još malo neće moći ni za najam jer napominje da su cijene nekretnina odletjele su u nebo, cijene najma stana na obali su preko 600 eura i to 600 ako imate sreće i k tome da vas ne izbace iz stana prije turističke sezone.

„Ovaj rebalans pravi je poraz politika ove Vlade. Unatoč rastu prihoda od PDV-a i poreza na dobit za milijardu eura, smanjenja duga gotovo pa i nema. Planirani dug države na kraju ove godine iznositi će  preko 1,5 milijardi eura. Nismo porezno rasteretili ni građane ni poduzetnike, nismo proveli niti jednu ozbiljnu reformu, naši umirovljenici ne žive bolje, a broj sugrađana koji odlaze pronaći sreću u drugim zemljama i dalje raste. Ovo su vaše politike i vaši porazi!“, poručio je na kraju Vladi Marin Lerotić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA