Dr. sc. Aldo Sošić iz Rovinja

Prvi Istrijan koji je dobio ovako visoko priznanje geodetske struke

0
Aldo Sošić
Aldo Sošić

Na Saboru Hrvatskog geodetskog društva i Danima hrvatskih geodeta dr. sc. Aldu Sošiću, dipl.ing.geod. iz Rovinja dodijeljen je Zlatni globus Hrvatskog geodetskog društva - nagrada za životno djelo, za izniman doprinos radu Hrvatskog geodetskog društva kroz organizaciju društvenih i geodetskih djelatnosti te popularizaciju geodetske struke vlastitim publikacijama.

Dani su održani u organizaciji Hrvatskog geodetskog društva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, od 4. do 7. svibnja u Trogiru, u Hotelu Medena. Ovo je prvi put da jedan Istrijan dobiva ovako visoku nagradu u geodetskoj struci.

Na Danima hrvatskih geodeta - XX susretima koji se održavaju već 50 godina, obilježeni su veliki jubileji: 70 godina djelovanja Hrvatskog geodetskog društva, te stogodišnjica glasila HGD-a.

 

Aldo Sošić rođen je u Puli 1955. godine, Opću gimnaziju završio je Rovinju 1974., a na studiju geodezije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1980. godine. Godinu kasnije zaposlio se u Uredu za katastarsko-geodetske poslove općine Rovinj, kao stručni suradnik-geodet.

Na istom mjestu ostao je sve do kolovoza 1991. kada je izabran za voditelja Ureda za katastar u Rovinju. Mirovinu je dočekao 2020. godine na mjestu pročelnika Područnog ureda za katastar Pula.

Magistrirao je na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s radom "Kartografi Istre", a 2012. godine doktorirao u Ljubljani na Fakultetu za građevinarstvo i geodeziju s temom "Kartografija Istre s posebnim naglaskom na razvoj kartografskog izražavanja". (G.P.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa