Oporbeni vijećnici poručili gradonačelniku Umaga: Tako više ne može

0

„Kad pomislite da je uloga i smisao Gradskog vijeća u Umagu u potpunosti degradirana i da ne može biti gore, gradonačelnik Bassanese i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić uspijevaju dodatno grepsti po dnu. Tako su na posljednjoj, 11. sjednici Gradskog vijeća, pokazali za hrvatske prilike dosad neviđenu razinu arogancije i neshvaćanja demokracije“, istaknuli su IDS-ovi gradski vijećnici Goran Miljuš, Sandi Fabac te nezavisni Goran Galović i Marino Paretić.  

- Na javno dostupnim snimkama sjednica, vidljivo je kako gradonačelnik bezobzirno omalovažava, neugodno napada i vrijeđa vijećnike, često i na osobnoj razini. Iz svoje prve klupe dojavljuje predsjedniku gradskog vijeća kada isključivati vijećnike sa sjednice, bez obzira je li ili nije došlo do povrede poslovnika, objašnjava IDS-ov vijećnik Goran Miljuš, dodajući:

- Gradonačelnik bi trebao sudjelovati na sjednicama Vijeća kako bi bio na usluzi nama izabranim vijećnicima. Na legitimna pitanja odgovarati pristojno i potpuno, jer je to njegova dužnost. Svidjelo se to Bassaneseu ili ne, ali zakoni koji reguliraju rad predstavničkih tijela su jasni.  

- Izvrtanje činjenica, laganje, konstantno plasiranje netočnih informacija, eskiviranje razgovora o stvarnim problemima, postaje gradonačelnikov ustaljeni obrazac ponašanja, a time Gradsko vijeće sve više nalikuje na njegovu privatnu prćiju u kojoj on drži hvalisave monologe i docira drugima, umjesto da se vode konstruktivni razgovori o problemima i traže rješenja na dobrobit svih građana.

Na posljednjoj sjednici, IDS-ov vijećnik Sandi Fabac ukazao je na nepravilnost oko dobivanja materijala za jednu od točaka dnevnog reda, a gradonačelnik u odgovoru spominje podmetanja, policiju i karmu!

 

- Zabrinjavajuća je lakoća s kojom se vijećnik Galović udaljuje sa sjednice bez objašnjena i bez navođenja članka Poslovnika kojeg je vijećnik povrijedio. „Nejasno je da je na moje pitanje o tome zašto nemamo procjenu nekretnine za nekretninu koju prodajemo, a predlagatelj ju je dužan izraditi, a postavljeno gradonačelniku, na zadnjoj sjednici vijeća, predsjednik Belušić mi je odmah na motu gradonačelnika dao opomenu i udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju.“ izjavio je nezavisni vijećnik Goran Galović. Vijećnik Galović je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, nitko do sada nije dobio tri puta dvostruku zabranu prisustvovanja gradskom vijeću. Na istoj sjednici gradonačelnik fizički ustaje i gura vijećnika sa govornice.

- Predsjednik Gradskog vijeća, g. Belušić je samo marioneta koja cijelu sjednicu prati prst gradonačelnika i po tome reagira, opominje i izbacuje vijećnike, prekida govor, i poduzima sve ostale radnje kako bi onemogućio govor vijećnika za govornicom, smatra nezavisni vijećnik Marino Paretić. Na tragu svega iznesenog, Sandi Fabac, IDS-ov vijećnik, postavlja si pitanje shvaća li uopće Vili Bassanese svoju ulogu.

– Njegovo ponašanje smatramo nedopustivim i sramotnim za osobu koja obnaša javnu funkciju. Na žalost, takvo ponašanje prolazi mu ispod radara jer većina medija u Istri ne izvještava iz 'dalekog' Umaga. Njegova maska 'uspješnog' gradonačelnika 'turbo - uspješnog' Umaga brzo bi pala kad bi se javnost mogla uistinu informirati, a ne samo od PR-ovskih tekstova koje on plasira, zaključuje Fabac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa