Koalicija SDP-HSU Ližnjan predstavila program razvoja općine

0
SDP-HSU: Razvoj općine treba temeljiti na vlastitim potencijalima
SDP-HSU: Razvoj općine treba temeljiti na vlastitim potencijalima

Koalicija Općinskih organizacija SDP-a i HSU-a Općine Ližnjan je 3. svibnja u sjedištu Županijskog SDP-a u Puli održala konferenciju za novinare gdje su predstavili Program razvoja općine Ližnjan.

„Izradili smo Program razvoja Općine Ližnjan koji ima dobar odjek među mještanima. Naime, poznato je da ljudsko oko lakše percipira vizualno, odnosno sliku, pa smo Program prikazali grafički, gdje se točno u prostoru vidi što smo gdje od sadržaja i infrastrukture planirali na području svih naselja općine. Program je izrađen na prijedlog mještana“, izjavila je kandidatkinja za općinsku načelnicu Maja Cvek. „Program je prezentiran proteklog vikenda na javnom skupu u Šišanu i Valturi i vrlo je dobro prihvaćen od mještana. U oba mjesta mještani su nas toplo dočekali uz zakusku“ dodaje Cvek.

Ovu subotu koalicija će u prijepodnevnim satima posjetiti naselje Muntić, a poslijepodne Jadreške. „Završnu prezentaciju uz feštu planiramo 11. svibnja, u subotu, na Punticama u Ližnjanu  te koristim priliku da pozovem mještane svih naselja na veliko druženje“, Izjavio je Paolo Demarin kandidat za zamjenika općinskog načelnika. Koalicija ujedno zahvaljuje mještanima svih naselja Općine Ližnjan koji su im dali podršku, te su sakupili oko 600 potpisa i predali kandidaturu Općinskom izbornom povjerenstvu.

Povjerenik HSU-a Općine Ližnjan Klaudio Krivičić naglasio je kako je zadovoljan zajedničkim nastupom zbog sličnosti programa, posebno u socijalnom djelu. „Istog smo mišljenja da za načelnicu općine i Općinsko vijeće treba kandidirati nove mlade ljude koji planiraju veliku pozornost posvetiti starijima, penzionerima i mještanima slabijeg imovinskog stanja“, izjavljuje Krivičić. HSU Općine Ližnjan podržava kandidaturu magistrice znanosti Maje Cvek za buduću načelnicu Općine Ližnjan. „Smatram da je došlo vrijeme da općinu vodi mlada visokoobrazovana stručna osoba koja uz to ima dugogodišnje iskustvo u radu uprave, a Paola Demarina podržavamo kao osobu s bogatim iskustvom u radu s nacionalnim manjinama i općinskoj upravi“, dodaje Krivičić.

Koalicija SDP-HSU smatra da se u općini Ližnjan nije učinilo gotovo ništa u proteklih dvadeset godina te općina vidno zaostaje u razvoju u odnosu na okolne općine. Važno je istaknuti da se razvoj općine treba temeljiti na vlastitim potencijalima i uključivanjem mještana u razne aktivnosti i programe razvoja općine putem mjesnih odbora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa