pulski možemo o hotelu valkane:

'Pročelnica odbila dati kopiju zahtjeva za lokacijskom dozvolom'

0
Ingrid Bulian (foto: pula.hr)
Ingrid Bulian (foto: pula.hr)

"Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Pule Ingrid Bulian u ponedjeljak je vijećnici Možemo! odbila dati kopiju zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole za hotel na Valkanama. To predstavlja kršenje Statuta Grada Pule  (čl. 48.) i Poslovnika Gradskog vijeća (čl. 6. i 7.), odnosno povredu službene dužnosti", objavili su iz Možemo! Pula 5. listopada

"Informacija koja nas je posebno zanimala je idejno rješenje za hotel, ali i posebni uvjeti koje je Grad Pula izdao investitoru za gradnju hotela (naročito datum izdavanja uvjeta jer želimo znati ako su izdani nakon usvajanja odluke o raspisivanju referenduma). Radi se o informacijama od javnog interesa i zato se ne smiju se skrivati. Zanimljivo je da je vijećnica Možemo! bez ikakvih problema od HEP-a i pulskog Vodovoda tražila i dobila rješenja o izdavanju posebnih uvjeta i uvjeta priključenja za zahvat u prostoru – izgradnju hotela na Valkanama", objavili su iz Možemo! Pula.

 

"Radi se o dokumentima koji čine dio spisa koji je zatražen od Upravnog odjela za prostorno uređenje i koji su nužan uvjet za izdavanje lokacijske dozvole.  Stoga je odbijanje pročelnice znakovito i navodi na pitanje zašto Grad ne želi da javnost vidi zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. Nakon usmenog odbijanja u uredu, kada je pročelnica rekla da se najprije mora konzultirati unatoč upozorenju na kršenje Poslovnika Grada Pule, uslijedila je i naknadna telefonska odbijenica. Isti smo zahtjev zatim uputili i pisanim putem te sa zanimanjem očekujemo obrazloženje odbijanja.", piše u priopćenju Možemo! Pula od 5. listopada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa