Kod Parka Olge Ban, u Novoj Vasi i Picalu

Šire se pješačke zone u Poreču

0
Park Olge Ban
Park Olge Ban

Gradsko vijeće Grada Poreča na protekloj sjednici izglasalo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima odobravanja ulaska u pješačku zonu i Odluku o uređenju prometa na području Grada, među kojima su istaknute ulica uz Park Olge Ban koja postaje dijelom pješačke zone, jednako kao i Trg Rotonda ispred škole i oko crkve u Novoj Vasi, te u zoni Pical od okretišta u Špadićima do novouređenog okretišta kod hotela Parentino (ex Zagreb). U Parku Olge Ban i u Novoj Vasi postavljaju se novi terminali, dok će na Picalu postojeća rampa biti pomaknuta bliže novom okretištu, kako bi se povećala razina svih sudionika u prometu, s obzirom na to da su pješaci, biciklisti, automobili i turistički vlakić u toj zoni dijelili istu trasu na relativno malom prostoru. Nova, proširena pješačka bit će rekreativna zona za pješake, bicikliste i ostale rekreativce, dostupna i otvorena za sve.

 

Prema Odluci o uređenju prometa na području grada zonom III obuhvaćena su i Šetalište Antona Štifanića, Šetalište Ante Šonje, dio Prvomajske ulice (od raskrižja s Ulicom Vladimira Gortana do pješačkog mosta), i U naselju Červar-Porat: Riva Amfora, Trg pod Hrastom, Skalinada, Park Maestral, Park Učka, Pučki trg, Trg Sidro i šetalište (plaža) oko Červar-Porta prema Porto Bussoli.

Izmjenama Odluke o uvjetima odobravanja ulaska u pješačku zonu definiran je novi terminal Park Olge Ban, kao i uvjeti ulaska u pješačku zonu III za korisnike koji tu obavljaju ili imaju registriranu djelatnost za autotaksi službu. Dodatno, utvrđeno je vremensko razdoblje ulaska u pješačku zonu za stanare i način ulaska za hotele koji se nalaze u pješačkoj zoni, kao i prometovanje za korisnike koji obavljaju građevinske, elektro, i servisne radove ili su registrirani za iznajmljivanje unutar zone.

Pravna osnova za donošenje odluka je Zakon o sigurnosti na cestama i Statut Grada Poreča, nakon što je provedeno 30-dnevno savjetovanje te je dobiveno odobrenje Komisije za praćenje prometa na cestama, priopćeno je iz Grada Poreča.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA