Veliki požar u Puli

'Desetak automobila kod automehaničara kod Alverde je spaljeno'

0

U naselju Valdebek u Puli ponovno je izbio veliki požar, a gori i kod Vintjana, Dolinke i Valdebeka. U gašenju sudjeluju JVP Pula, svi vatrogasci s pulskog područja plus JVP Rovinj, Labin i Pazin. Sudjeluju i tri kanadera. Neki dijelovi grada ostali su bez struje. Zbog požara su za sav promet zatvorene Premanturska cesta i cesta za Vintijan do Kaštijuna.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je za Jutarnji list kako je i bolnica na kratko ostala bez struje. "Prebacili smo se na agregate i sve normalno funkcionira, U stanju pripravnosti smo", poručila je dr. Hrstić.

Vatrogasne sirene diljem Pule paraju uši, gori na sve strane. Gusti dim vidljiv je iz svih dijelova Pule i šire. Gori nekoliko kuća i automobila, a u ovom trenutku sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu, piše 24sata.

Ljudi s područja Valdebeka i Vintijana, ali i šire pomažu u gašenju, a kako 24sata saznaje od njihovog fotoreportera koji je na mjestu velikog požara na potezu Dolinke prema Vintijanu, od gustog dima ne vidi gotovo ništa.

"Imam masku preko lica i jako me peku oči. Ne vidim prst pred nosom, i okružen sam gustim dimom. Čuju se detonacije, a kanaderi prelijeću svakih par minuta. Izgorjele su neke kuće i automobili. Na dijelu sam nekoliko stotina od Dolinke prema Vinkuranu. Gotovo sam okružen požarom. Čuju se i eksplozije iz okolnih kuća. Ne vidi se ništa od gustog dima. Neka dvorišta su izgorjela, jako je strašno", rekao je Saša Miljević.

"Vatra je u jednom trenutku dospjela do samih kuća, bilo je zaista dramatično no kuće su obranjene. Također je bilo opasno i kod trafostanice na Dolinki gdje je vatra isto zaustavljena gotovo u zadnji tren. Gorilo je i više automobila. Desetak automobila kod automehaničara Fornažar kod Alverde je spaljeno", rekla je predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić koja je bila na mjestu požara.

"Štif (fotograf Dejan Štifanić, op.a.) i ja smo se tresli kad smo vidjeli kako gori na sve strane. Onda smo čuli vatrogasca kako kaže da gori dolje, gori dolje, gori desno... Vatra nam je bila s obe strane. U jednom trenutku smo spašavali živote", prepričava novinarka Glasa Istre Doria Mohorović.

Glas Istre saznaje od vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, da stanje ide na bolje i do navečer bi požar trebao biti primiren. "Može se reći da je najgore iza nas", piše Glas Istre. 

Video: Carla Mladenović/ISTRAMET

Video: Vatrogasci 193

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa