'Loše iskustvo. Evo tu smo došli, ne možemo puniti'

0
Ema i Rubin (foto: HRT)
Ema i Rubin (foto: HRT)

Ema i Rubin u Hrvatsku su doputovali električnom Teslom. No, kada su je htjeli napuniti u Fažani, to nije išlo nimalo glatko. 

- Loše iskustvo. Evo tu smo došli, ne možemo puniti, moramo ići kupiti neke kartice, a više uopće nemamo baterije, tako da je problem, govori Ema, gošća iz Austrije, javlja HRT. Prenosimo dio članka u nastavku.

Europa ima 370.000 javnih punionica. U Hrvatskoj ih je oko 660. Na autocestama je jedna na svakih pedeset kilometara. Mnogi su istarski gradovi prije nekoliko godina postavili prve javne punionice. Danas ih ima 50-ak.

- Vjerujem da će taj trend nastaviti s rastom i to ozbiljnim rastom jer sve više gostiju koji dolaze u našu destinaciju dolaze s eklektičnim automobilima, naglašava Nada Prodan Mraković, pročelnica Odjela za turizam Istarske županije. Taj trend prate i turističke tvrtke. Rovinjska Maistra ima 15 -tak punionica, većinu ispred luksuznih hotela.

 

- U budućnosti planiramo instalirati još punionica, širiti to i na druge objekte i instalirati brzo punjenje koje traje puno manje nego 8 sati, kazao je David Flam, direktor marketinga Maistre iz Rovinja. I u Fažanskom kampu Bi-village planiraju povećati broj punionica.

-Imamo jednu punionicu s dva priključka. Snaga je 22 kilovata. Za aute koji se ovdje pune to traje između sat i tri sata do optimalne napunjenosti, ističe Robert Cinkopan, direktor kampa Bi-village iz Fažane, javio je HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa