Rovinjka proizvodi jastučiće za srce, a ne za glavu!

0
Danijela Šimunec
Danijela Šimunec

Dom Danijele Šimunec u Rovinju ujedno je i njena mala radionica u kojoj proizvodi jastuke s posvetom, torbe i ostali kućni tekstil.

* Ispričavam se unaprijed ako je pitanje neugodno, ali je li po Vašem mišljenju bitniji jastuk za glavu ili onaj za guzu? Koju vrstu Vi proizvodite?
- Ha-ha-ha, baš ste me nasmijali! Mogla bih reći da su moji jastučići, jastučići  za srce! A to je isto jako važno! Razveseliti drage osobe; djecu, roditelje, noniće, prijatelje... Dekorativne su prirode, izrađujem ih u boji i motivima po želji kupaca.

Jastučići, a i svi drugi proizvodi su personalizirani, izrađeni u dogovoru s kupcem. Navlake su izrađene od kvalitetnih dekorativnih materijala, skidaju se i perive su. Imam mašinu za vezenje, tako da motive navezujem. Motivi mogu biti različiti: srca, cvijeće, životinje, imena, bicikli, automobili, stihovi pjesama, poruke... Što god vam padne na pamet...

* Je li Vam draži jastuk od perja ili onaj punjen umjetnim materijalima? Što s alergičarima?
- Meni osobno draži su jastučići punjeni perjem, međutim moj proizvod su navlake za jastučiće. Punjenje jastučića koje koristim za izradu jastučića je od umjetnih materijala. Navlake mogu izraditi i za jastučiće koje imaju kupci. Nije nužno da se mora kupiti kompletan jastučić. Materijali od kojih izrađujem navlake su kvalitetni i pogodni i za alergičare.

Bakina torbica za lješnjake

* Kako ste došli na ideju da proizvodite kućni tekstil? Pretpostavljam da u Istri nema puno proizvođača takve robe?
- Kreativna sam osoba, a oduvijek volim šivati, još kao mala djevojčica gledala sam baku kako šije na svojoj Singerici. Jednom prilikom mi je sašila malu platnenu torbicu za lješnjake jer u ono vrijeme još nije bilo plastičnih vrećica.

Jedan od mojih glavnih i dražih proizvoda je i personalizirana platnena torba za slobodno vrijeme, kupnju... Kako mi je glavno prijevozno sredstvo bicikl, torbe su praktične i  za osobe koje imaju bicikle s košaricom, jer su izrađene po mjeri košarica... Torbe  su kvalitetno izrađene, izdržljive i perive. Da su korisnici mojih proizvoda vrlo zadovoljni, vidim po tome što se vraćaju po nove artikle u nekim drugim bojama i motivima.

 

Obrt sam otvorila kod kuće, a reklamiram se preko Facebooka, ˝Ela Adria creation¨ i Instagrama ¨Ela Adria obrt¨. Završila sam ekonomsku školu, a šivanje je oduvijek bio moj hobi koji sam prije 7 godina pretvorila u posao.

Osim jastučića i torbi, izrađujem i razne personalizirane zahvalnice za apartmane, čestitke na salveticama, koje se mogu uokviriti i biti lijepi poklon dragim osobama. Izrađujem i navezeni dekorativni artikli za apartmane, slike, stolnjake, stazice, salvetice, ručnike s imenima kuća, apartmana... Šijem  i ostali kućni tekstil, stolnjake, navlake za stolice, zavjese po mjeri, prekrivače, a radim i popravke na odjeći, i sve što vam padne na pamet.

* Spomenuli ste u neformalnom razgovoru da su najamnine u Rovinju skupe. Kako se snalaze mali lokalni obrtnici u neturističkim djelatnostima?
- Najamnine za poslovne prostore u Rovinju su jako visoke, i to je razlog zašto radim kod kuće, a najbolja mi je reklama preporuka mojih kupaca. Proizvodi su personalizirani i kvalitetni, prilagođeni željama kupaca. Posla ima dovoljno jer ako želite lijepe i ugodne domove i apartmane, učinit ćemo ih takvima prigodnim jastučićima, stolnjacima, zavjesama ili što već poželite...

'Veselim se ako se djeca razvesele'

* Vaša omiljena kreacija, odnosni proizvod? Koji Vam je posao ostao u sjećanju i zašto?
- Jastučići (navlake) i torbe su mi ipak najdraži proizvodi. Veoma me veseli kad dobijem povratne informacije da se netko, a naročito djeca, razveselio jastučićima s njihovim imenima i omiljenim životinjama ili likovima iz crtića i da se ne razdvajaju od njih.

* Što radite u slobodno vrijeme? Imate li obitelj?
- U slobodno vrijeme bavim se rekreacijom za žene, da se dobro istegnem i ojačam mišiće koji nakon višesatnog sjedenja za mašinom to svakako zaslužuju. Bavim se i bicikliranjem sa suprugom, usput obožavam fotografirati sve što mi skrene pažnju. Sinovi su odrasli pa imam dovoljno vremena, a njihove djevojke sigurno ću usrećiti pokojim jastučićem ili torbom. Uskoro se bliži Valentinovo pa treba razmisliti kakav bi jastučić i s kojom porukom razveselio Vaše ljubavi, a za sve ostalo obratite se meni. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa