Koji je doseg NK Istre u drugom dijelu sezone?

0
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

S 2021. godinom završio je i prvi dio natjecanja u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Ako je navijačima Istre cilj za ovu sezonu da njihov najdraži klub ostane u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa, oni mogu biti zadovoljni. No, ako su im ambicije nešto veće od toga, od drugog dijela sezone očekivat će znatno više od svog kluba. U koju god skupinu navijača spadali, vjerojatno svi očekuju da će Istra ipak biti nešto bolja u 2022. godini te ćemo zato nešto detaljnije analizirati situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

Istra na predzadnjoj poziciji

Istra je na jedan dosta loš način zaključila 2021. godinu. Ne samo zbog činjenice da je to bilo porazom od Rijeke s 1:0, već i kompletnog dojma koji je ostavljen na polusezoni. Nju je Istra okončala na predzadnjoj poziciji, a na tablici se ispod njih nalazi samo povratnik Hrvatski Dragovoljac koji je daleko najveći kandidat za ispadanje iz lige. Procjena kladionice Bet 365 je da bi baš Dragovoljac zbog svojih loših predstava u prvom dijelu sezone trebao biti ekipa koja će se vratiti u niži rang.

Istra tako trenutno ima 18 bodova iz 20 odigranih susreta, dok je Dragovoljac iz istog broja utakmica uspio upisati samo 7 bodova. Dakle, za očekivati je da se Istra ne mora brinuti oko ostanka u ligi, već provesti drugi dio sezone pokušavajući završiti na nekoj od boljih pozicija nego što je predzadnja.

Za to definitivno ima potencijala jer gornji dio ljestvice bježi joj 11 bodova, baš koliko i ona toj spomenutoj zadnjoj poziciji. Točnije, peto mjesto prvenstva drži Gorica koja je trenutno na 29 bodova. Ostaje nam vidjeti može li Istra pokazati toliko dobre partije da barem konkurira za tu poziciju do kraja sezone ili se eventualno odmaknuti od dna tablice.

2022. otvara baš protiv Gorice

Upravo će ta Gorica koju smo spomenuli biti prvi protivnik Istre u novoj godini i drugoj polusezoni. Istra će tu utakmicu igrati na svom terenu, a pobjeda u njoj bila bi apsolutno odličan start i ogromna doza samopouzdanja za nastavak. Nakon Gorice slijedi najteži test koji će Istra dočekati još jednom na svom travnjaku. Tada im u goste dolazi branitelj naslova Dinamo. Kao što je i očekivano, Istra puno bolje igra doma jer je na svom stadionu Aldo Drosina uspjela upisati četiri pobjede, uz šest poraza. U gostima je zabilježila tek jednu pobjedu, tri neriješena ishoda i šest poraza.

Prvo gostovanje Istre u 2022. godini bit će kod Lokomotive u trećoj utakmici nastavka prvenstva.

Očekivanja stručnjaka

Ako se referiramo na očekivanja i procjene stručnjaka sa Betflag, Istra neće puno napredovati ali niti nazadovati. Procjene su da će Istra ovo prvenstvo završiti baš na devetoj poziciji na kojoj se trenutno i nalazi. Možda bi ovaj podatak mogao biti samo dodatni vjetar u leđa i motivacija Istri da u nastavku sezone podigne svoju igru na jednu višu razinu. Spomenuta utakmica protiv Gorice na rasporedu je 28. siječnja s početkom u 18 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa