Izdvajanja za sport u Poreču povećana za milijun i pol

0

U srijedu, 29. prosinca održana je druga redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Poreča. Veliki interes za sjednicu pokazalo je 27 prisutnih predstavnika, od ukupno 36 članova Skupštine. Okupljenima se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je izrazio zadovoljstvo da se najveća investicija u sport u 2021. godini - izgradnja nogometnog kampusa privodi kraju, kao i s činjenicom da su, usprkos financijski vrlo izazovnoj godini, izdvajanja za sport iz gradskog proračuna uvećana za dodatnih 20%, odnosno gotovo 1,5 milijuna kuna, odnosno, sa 7,2 milijuna kuna na 8,7 milijuna kuna.   

 

I to za redovnu djelatnost sportskih klubova, zajedničke potrebe sportskih klubova, stručne službe za organizaciju rekreacije i sportskih aktivnosti, za EU natjecanja sportskih klubova, korištenje i održavanje sportske dvorane Žatika za gradske manifestacije, održavanje sportskih objekata, nabavu opreme za nogometni kampus, dok se 13 milijuna kuna vrijedan kampus financira direktno iz gradskog proračuna.

Na sjednici je donesena Odluka o prihvaćanju prijedloga Izvršnog odbora o drugom rebalansu Financijskog plana Sportske zajednice Grada Poreča za 2021. godinu u skladu sa Odlukom vijeća Grada Poreča. Jednoglasno je prihvaćen i Financijski plan Sportske zajednice Grada Poreča za 2022. godinu s ukupnim prihodom od 9.301.300 kuna.

Sportska zajednica Grada Poreča jednoglasnom Odlukom Skupštine broji još jednoga člana u svom članstvu sa ukupno 45 udruga.U članstvo zajednice primljen je Padel klub Poreč na čelu sa predsjednikom Edgardom Baldo. Uz Padel klub, zajednica je zaprimila po drugi puta zahtjev za članstvo Karate kluba Kobudo koji sa suzdržanih 6 glasova i 21 protiv nije primljen u člnanstvo. Na sjednici je imenovan novi član Izvršnog obora SZGP, predstavnik Udruge kineziologa Poreč, Vedran Vrus, a razriješen je kineziolog Zoran Jendrašić koji je primljen u stalni radni odnos u SZGP na novootvoreno radno mjesto stručnog suradnika za razvoj i unapređenje sporta.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa