Tartufari objavili svoj kalendar. Pogledajte slike!

0
Foto: Istragram
Foto: Istragram

Udruga tartufara “Istra” sa sjedištem u Motovunu ima kalendar za Novu 2022. godinu! Tema prvog kalendara koji su promovirali prolazeće 2021. godine, bila je “Tartuf na dlanu” gdje su lovci u šumi fotografirali tek izvađene tartufe i jedini uvjet za uvrštenje na kalendar udruge, je bio da je tartuf manji od veličine dlana, odnosno da lijepo “stoji” na dlanu, piše Istragram s kojeg prenosimo tekst u nastavku.

Darko Muzica predsjednik udruge tartufara i Ivan Vukadinović glavni tajnik udruge tartufara ističu da su namjerno izabrali pse, jer su lovci tartufari ranijih godina posebno na početku ove godine, od strane nekih pojedinaca i udruga za zaštitu zivotinja prozivani za nehumano postupanje sa psima a istina je potpuno suprotna ističe Darko Muzica i dodaje: “Lovac tartufar i pas tartufar žive i dijele zajedno puno toga dobroga, vezani su jedan na drugoga i bez naših breki nema lova ni tartufarstva u Istri. Mi sa našim psima tartufarima koliko god to čudno zvučalo, razgovaramo.” izjavio je Muzica.

Kalendar udruge će biti podijeljen članovima i prijateljima sa željom da ukrasi svaki tartufarski dom, javio je Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa