Vedran Ivančić:

'Dok je bila vijećnica Jašić se žestoko protivila prodaji gradskih prostora'

0
Vedran Ivančić i Mirjana Monas
Vedran Ivančić i Mirjana Monas

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Pazina na kojoj će se donijeti odluka o donošenju Proračuna, predsjednik pazinskog IDS-a Vedran Ivančić i vijećnica Mirjana Monas (HSU) poručili su da Klub vijećnika IDS-HSU-HNS neće glasati protiv proračuna Grada Pazina za 2022. godinu.

Na konferenciji za medije, Ivančić je istaknuo da „ponekad stranke stavljaju vlastite interese i rejting ispred interesa zajednice. To nije, niti će ikad biti slučaj s IDS-om! Važno nam je da to ljudi znaju. IDS Pazin nastavit će i u oporbi djelovati konstruktivno i odgovorno.“

- Činjenica da nećemo glasati protiv proračuna, nipošto ne znači da smo oduševljeni prijedlogom proračuna! Bit ću posve otvoren i reći da oni koji mogu najmanje biti oduševljeni su birači vladajuće stranke. Zašto? Pretpostavljam da su očekivali tektonske promjene, ali činjenično je stanje da je proračun pred nama, unatoč sitnim kozmetičkim promjenama, u velikom djelu isti kao i prošlogodišnji. Također najveće investicije su planirane na temelju prodaje nefinancijske imovine te na budućim natječajima!, naglasio je Ivančić.

Predsjednik IDS-a Pazin i vijećnica HSU-a Mirjana Monas pozdravili su odluku predlagatelja proračuna da se nastave važni projekti, poput Doma za starije osobe i centra za pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga Pazin, rekonstrukcije i nadogradnje Dječjeg odmarališta Špadići, rekonstrukcije atletske staze, jer se time povećava kvaliteta života različitih dobnih skupina građana Grada Pazina.

 

- U prijedlogu proračuna od 6 predloženih amandmana, prihvaćen je djelomično jedan amandman našeg Kluba, kazala je Monas, odnosno od predloženih 30.000,00 kn prihvaćeno je dodatnih 15.000,00 kn na stavki 'Podrška umirovljenicima i starijim osobama'.

- Smatramo da je proračun bio manjkav u segmentu poticanja gospodarstva i poljoprivrede, te da se po tom pitanju moglo napraviti više, kazao je Ivančić, dodajući da su zato „predložili povećanje stavke poticanja gospodarstva i zapošljavanja za 80.000,00 kn, sa planiranih 50.000,00 na 130.000,00 te  dodali stavku poticanje poljoprivrede za 50.000,00 kn. Predložena su i brojna ulaganja u komunalnu infrastrukturu, posebice u nerazvrstane ceste.“

Za kraj, Ivančić se osvrnuo na točku dnevnog reda sutrašnje sjednice o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Pazina. U Izvještaju Natječajne komisije za promet imovinom u vlasništvu Grada Pazina prošao je „ispod radara“ natječaj za prodaju određenih gradskih parcela i imovine.

- Taj natječaj, kazao je Ivančić, gradonačelnica nije spominjala u svojim obraćanjima javnosti. Inače, 2018. tadašnja vijećnica Suzana Jašić žestoko se protivila prodaji poslovnih prostora dugogodišnjim zakupcima gradskih poslovnih prostora. Citiram tadašnju vijećnicu Suzanu Jašić (10. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina održane 10. svibnja 2018., AD. 10).... „Grad Pazin ima puno nekretnina i dužan je donijeti javnu politiku kako sveobuhvatno upravljati tim nekretninama. Ovo nije bitka za malo poduzetništvo, već je poanta u tome kakav je odnos prema zajedničkoj imovini. Ističe kako nisu protiv obrtnika i poduzetnika, već su protiv partikularnog odnosa, odnosno rasparčavanja zajedničke imovine“....

- Ovim putem bih javno upitao gradonačelnicu Suzanu Jašić je li odustala od svojih uvjerenja, obzirom da nama vijećnicima nitko nije predstavio nikakvu politiku o upravljanju gradskim nekretninama i imovinom. Odgovor duguje, vjerujemo, svim građanima Pazina, zaključio je predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa