Vrsaran išao na tune pa nasukao gofa od preko 40 kila!

0
Foto: Novi list
Foto: Novi list

– Digli smo se rano ujutro kako bi pripremili brod za ribolov. Kupila se friška srdela sa plivarica te smo krenuli sa ciljem lova na tunu. Na putu do željene pozicije stali smo obližnjoj lokaciji kraj Vrsara uhvatiti žive eške. Na toj poziciji se pokazalo da ima puno ribe prvenstveno lokarde i skuše. A kako smo imali goste na brodu kojima je prvenstveno zabava na prvom mjestu, bacili smo sidro i igrali se raznim tehnikama ribolova – priča Valentin Harašić iz Vrsara za Novi list.

– Žive eške se skupilo dovoljno, pa sam si mislio da bih, dok se gosti zabavljaju, mogao spustiti koji štap za ‘nikad ne znaš’. Pošao sam pogledati šta se dešava na sonderu, a kada sam se okrenuo balona više nije bilo na površini... Tada sam bio siguran da je tuna na štapu, no sve se promijenilo za desetak minuta kada je riba došla na površinu – nastavlja Valentin svoju priču za Novi list i dodaje: – U šoku sam se zaderao: Pa to nije tuna, to je Gof!

 

- Izvadili smo ga na brod izmjerili, izvagali, i ono glavno, napravili par dobrih slika za uspomenu. Gof je bio dugačak 145 centimetara te teži od 40 kilograma, rekao je, piše Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa