POREČ

Postavlja se umjetna trava na budućem nogometnom kampusu

0

Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radova očekuje početkom iduće godine. Trenutno se postavlja travnjak od umjetne trave nakon polaganja elastičnog sloja, a počela je i isporuka prvih modularnih objekata – svlačionica i pomoćnih prostorija. Zemljani su radovi gotovo svi već završeni,  osim hortikulturnog uređenja, te još preostaju obrtnički radovi na modularnim objektima, postavljanje rasvjetnih stupova, završetak manjeg dijela ograde oko igrališta i polaganje popločenja na vanjskim površinama.

 

Podsjetimo, Grad Poreč financira izgradnju nogometnog terena za potrebe NK Jadran Poreč,  posebno velikog broja djece i mladih koji treniraju u njemu, ali i općenito sporta grada. Radi se o terenu površine 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Kampus će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, za koje je u tijeku izgradnja temelja, potom izgradnja parkirališta, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

- Ideja je da kampus s godinama postaje prava sportska zona i s drugim sadržajima, vjerujemo na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom, a bit će i dodatna turistička vrijednost za Poreč. Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika. Zahvaljujući takvom pristupu, izgradnju kampusa sa 600 tisuća bespovratnih kuna financira i Ministarstvo turizma i sporta, dok sve ostalo pokriva Grad Poreč, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa