Medulin: Obilježen Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

0

Općina Medulin već niz godina zajedno sa svojim mještanima obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Tridesetogodišnjica tog dana obilježila se ove godine kod Bunara na pomerskoj Placi, u centru ovog naselja općine Medulin, iz kojega je u Domovinski rat otišlo najviše dobrovoljaca, čak 30 hrabrih muškaraca.

Načelnik Ivan Kirac istaknuo je kako je od tih je dana ponosa i slave prošlo upravo toliko – točno trideset godina, te  iako je  upravo te 1991. rođen, svjestan je da svim našim braniteljima, svima koji su se borili i dali živote za svoju i našu zemlju, trebamo danas i uvijek biti zahvalni i svjesni da bez njihove hrabrosti i žrtve danas ne bi bilo Hrvatske.

Načelniku Ivanu Kircu pridružili su se pripadnici 119. brigade Hrvatske vojske, pripadnici DVD-a Medulin, vijećnici općinskog vijeća, predstavnici mjesnih odbora te brojni mještani Općine Medulin. Zapaljene su svijeće i lampioni svima njima u čast, te je minutom šutnje odana počast braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, posebno Vukovara, čiji je otpor napadima i opsadi utihnuo 18. studenog prije trideset godina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa