Paus: ZDS treba odmah zabraniti!

'Nadamo se da je Dobronić vjesnik promjena u hrvatskom pravosuđu'

0
Dalibor Paus
Dalibor Paus

„Domovinski pokret ne vidi da svijet ide naprijed, koliko god se oni i njima slični trudili da nas vrate u srednji vijek“, komentirao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus sinoćnju prijeteću objavu Domovinskog pokreta u kojoj ova stranka oštrim riječima prigovara novo izabranom predsjedniku Vrhovnog suda, Radovanu Dobroniću njegov stav da je „ustaški pozdrav 'ZDS' nedopustiv u bilo kojoj prilici.“

- Pravosuđe je najveći problem ove zemlje, a Vrhovni sud jedan je od ključnih aktera u provođenju pravosudnih reformi. Podržali smo izbor gospodina Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda jer vjerujemo da čovjek ima integritet i hrabrost izboriti se sa stvarima koje su rak rana ove zemlje! , rekao je Paus.  

- ZDS je tema koju treba jedanput zauvijek riješiti i pospremiti u ladicu. Nevjerojatno je da o tome uopće razgovaramo u trenutku kad se cijeli svijet bori s pandemijom, kad nam prijeti nekontrolirani rast cijena energenata itd. Ljudima ideološke priče izlaze na uši, dosta im je. Od svojih predstavnika očekuju da se izbore za konkretne stvari koje će im dignuti kvalitetu života, smatra Paus.

 

Paus je podsjetio kako je IDS jedina je stranka koja je još 2017. uputila u saborsku proceduru prijedlog zakona kojim bi se, po uzoru na razvijene europske zemlje, zabranilo i propisno kažnjavalo propagiranje ustaških simbola i parola.

– Taj je prijedlog završio negdje u ladici i namjerno nikad nije upućen u proceduru. Ovim putem najavljujem da ćemo ovih dana taj prijedlog ponovno uputiti u saborsku proceduru! Taj pozdrav treba zabraniti i tu priču završiti jednom zauvijek. Ne može to biti tema koja se svako toliko baci u eter da bi se odvukla pažnja od pravih tema, niti cijela zemlja može godinama biti taoc šake radikala, kazao je Paus.

- Nadamo se da je sudac Dobronić vjesnik nekih novih, boljih vremena u hrvatskom pravosuđu. A Domovinskom pokretu poručujem da, za početak, poštuju državne institucije!, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa